Пловдивчани недоволстват от най-злощастната улица в града, властта нехае!

Автор: Plovdiv Now 9687
Пловдивчани недоволстват от най-злощастната улица в града, властта нехае!

Недоволството от презастрояването на пловдивския булевард „Александър Стамболийски“ продължава да расте. От една страна заради кооперациите, които никнат като гъби върху зелените площи, а от друга заради покъртителното състояние на самия булевард, който е връзката на хиляди хора с останалата част на града. И в двата случая притесненията на хората са основателни и ние сме сигнализирали неведнъж за проблема.

Строителството в района „ври и кипи“ и новите жилищни сгради изникват за отрицателно време. И всичко това води със себе си до нови жители, а те идват с автомобили, като целият поток преминава по двулентовия, многократно кърпен и на места пропаднал булевард.

Повод за поредното възмущение от страна на пловдивчанин стана катастрофата на кръстовището на Коматевския възел. Два леки автомобила се удариха, а един човек бе откаран в болница. Според нашият читател булевардът е опасен и подобни инциденти могат да се предотвратят.

Ето и какво ни написа той:

Снощи имаше зверска катастрофа в Пловдив. Цяла нощ кварталът беше озвучен от сирени на пожарни, линейки, полиция ... Имаше размазани коли, 2 пожарни, линейки и множество полицейски коли, много стъкла, разбити ламарини, но още повече разбити съдби и страдащи хора.

За мястото на събитието – кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и „Коматевско шосе“ - са подавани множество сигнали. Точно толкова, колкото са подавани и за пешеходната пътека ... само на 100 метра от там пред детска градина!  И точно на нея вече има смъртен случай и блъснато дете само за броени месеци! И която в момента не съществува, просто защото е точно толкова безхаберно „измита", колкото и безхаберно са подминати сигналите за въпросното кръстовище!

Бул. „Ал. Стамболийски“ е най-бързо застрояващата се улица в Пловдив. В момента там се намират комплексите Южен Полъх, Южна Перла, Райски кът, Оазис 3,4,6 – всеки от които с над 300 апартамента, а последните – с над 1000!

Към момента се строят още 5 комплекса на въпросния булевард, с което жителите само на тази площ надхвърлят тези на средно голям български град!

И всичко това население пътува по двулентова уличка с подход, състоящ се от една-единствена лява пътна лента с 10 секунден светофар!

В пиковите часове, колоната от автомобили се проточва до бул. „Никола Вапцаров“! И всички тези хора чакат въпросният 10 секунден светофар .... за който също толкова чакат и хората от планираните за разрастване на Пловдив квартали – Остромила, Коматево, Беломорски както и десетхилядното население на селата Марково, Първенец, Храбрино, в едно с всички приходящи от южен околовръстен път на Пловдив.

Всички тези хора се срещат там! Където стана днес зверската катастрофа! Едните, чакащи да завият по бул. „Стамболийски“, и другите, чакащи да влязат в града! Тези хиляди хора ги дели 10-секунден общ светофар!

Е, днес тези хора се срещнаха! Срещнаха се, защото масово се завива от средна лента към бул. „Стамболийски“, както и се продължава направо от лява лента на Коматевско шосе – и двете от които действия са еднакво забранени!

Но няма кой да ги види! Или поне Община Пловдив и КАТ Пловдив не ги видяха!

И за което многократно са подавани сигнали и резултатът е – нула!

Нула, точно толкова кръгла, каквато беше и по повод сигналите за злощастната пешеходна пътека пред к-с Южен Полъх, на която вече загинаха хора!

И която днес не съществува! Просто е измита! Толкова бързо, колкото и кръвта на блъснатите хора – за 20 минути я нямаше! Всичко приключи!

Вероятно снощи по съшия начин е била замита и поредната кръв на въпросното кръстовище! И животът ще продължи, до следващата жертва, до някой наш близък, роднина, майка, баща, дете!

А всичко това можеше да се реши, просто с една светофарна секция!

Толкова ли беше трудно ...“

Към този момент разширяването на булеварда е изключително трудно заради всички имоти, които трябва да се отчуждят в района. Поради тази причина от Общината работят върху идея за изграждането на нов булевард, който да е алтернатива на бул. „Александър Стамболийски

Общината и НКЖИ водят разговори за прехвърлянето на глухата жп линия, която минава успоредно на бул. „Александър Стамболийски” – от Коматевско шосе до жп линиите на Кукленско шосе.

Друга пречка на цялостният ремонт на булеварда е проектът за Южния обходен колектор в Пловдив, който ще обслужва и Родопската яка. Преди той да бъде факт, извършването на какъвто и да е било ремонт би било безсмислено.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина