Пироман драсна клечката на сухи треви в Пловдив, кола изгоря до основи

Автор: Ива Модова 4303
Пироман драсна клечката на сухи треви в Пловдив, кола изгоря до основи

ебрежно боравене с огън в Пловдив предизвика сериозен пожар с материални щети. Инцидентът е станал във вторник вечерта в квартал Коматево.  Все още неизвестен пироман запалил сухите треви на улица „Лозарска”, но заради вятъра и липса на контрол, лумнал пожар. Двуметровите пламъци за минути са се разпространили и обхванали спряла на близо кола.

Купето е напълно обгоряло, както и инсталацията под капака. Очевидци сигнализирали до спешния телефон 112. Екип от огнеборци се отзовали на място и за минути овладели огнената стихия.

Освен колата, пожарът е заседнал и два декара от тревната площ.

Свързахме се със собственичката на унищоженото превозно средство. Тя сподели, че автомобилът вече е неизползваем.

„Не знаем какво се случи и как е станало. Аз бях на работа и майка ми звънна, за да ми каже, че има пожар и колата ми гори. Все още не знаем кой е драснал клечката и защо. Надявам се да се установи и ще си търся правата. Все пак останах без кола”, заяви пловдивчанката.

Хората в квартала споделят в социалните мрежи, че ако не е била бързата реакция на пожарникарите, огънят е щял да се прехвърли по близките къщи. Очевидци на стихията обаче не са успели да видят кой е авторът на пожара, но спрягат умишлен палеж като причина за възникването му.

Жителите на улица „Лозарска” дори имат подозрения кой е подпалвача. Те смятат, че пироманът е местен жител, с психически проблеми, който не веднъж е подозиран в палежи.

Подпалвачът се издирва. Образувано е производство и работата по случая продължава.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина