Първа копка на дългоочаквания ремонт на булевард в Пловдив за 6 млн. лева

Автор: Благовест Андонов 5136
Първа копка на дългоочаквания ремонт на булевард в Пловдив за 6 млн. лева

Първата копка на ремонта на Кукленско шосе ще бъде направена днес от кмета Иван Тотев. Това е най-мащабният ремонт на булевард в Пловдив за 2019 година,  за който от 8 месеца има избран изпълнител за Кукленско шосе, но реконструкцията така и не започваше.

Причината бе проектирането на велоалея по булеварда, на която така и не можеше да й се намери място.От една страна проектантите не искаха да се изсичат редицата дървесни видове, които са по цялото продължение на булеварда по тротоарните площи. Старите дървета са буквално в средата на тротоарите, което би било препятствие към изграждането на велоалеята. От друга страна градските власти не отстъпваха от исканията си за велоалея, която обаче не трябваше да бъде за сметка на пътните платна.

Така в крайна сметка се е стигнало да варианта велоалеята да бъде споделена с пешеходна зона на места.

Организацията на движението по Кукленско шосе вече е одобрена от КАТ, като ремонтът ще бъде поетапен – ще се ремонтира платно по платно.

Фирмата, която ще ремонтира булеварда е „Пътища Пловдив” АД. Предвижда се тотална реконструкция на пътната част и пешеходните зони, ново осветление, подземни комуникации и други. Цялата сума по поръчката е за 5,9 млн лева. Половината от тях трябваше да бъдат в миналата бюджетна година, а другата през 2019. Парите обаче бяха прехвърлени в Бюджет 2019.

Реконструкцията обхваща цялото Кукленско шосе – от улица „Даме Груев” до землищната граница на Община Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина