Отново ремонтираната част от улица „Даме Груев” не бе пусната за движение

Автор: Благовест Андонов 7391
Отново ремонтираната част от улица „Даме Груев” не бе пусната за движение

Отново ремонтираната част от улица „Даме Груев” не бе пусната за движение, въпреки анонса на Община Пловдив. От  днес след 10:30 часа трябваше автомобили да минават по участъка между бул. „Македония” и ул. „Охрид” но и към този час загражденията стоят. Единственото пуснато нещо по улицата са светофарите, които регулират движението, което на практика го няма, но пък по този начин спират колите по ул. „Македония”.

TrafficNews научи, че проблемът е между Община Пловдив и и КАТ. От пътна полиция не одобряват пускането на движението, като в понеделник на място екипи са дали забележки към ОКТ и фирмата изпълнител. Те са били отстранени, но представители на КАТ все още не са дошли, за да одобрят организацията по пътната отсечка. Вероятно те ще  дойдат в понеделник, което значи, че до края на седмицата движението няма да бъде пуснато. 

Търговци, които имат обекти по улицата, изразяват недоволството си от ситуацията.

“Голям проблем е това. Загражденията пречат и на нас търговците. Хората си мислят, че не могат да минават от тук дори и по тротоарите, заради загражденията и нямаме клиенти”, каза собственик на магазин на улицата.

От утре пък трябва да започне следващият етап от реконструкцията. Заради това се спира движението по „Даме Груев“ в отсечката между улиците „Пере Тошев“ и „Тодор Александров“. Двете кръстовища няма да бъдат затваряни. Указателни табели ще насочват към обходни маршрути. Предвижда се реконструкцията на цялата улица да приключи до 31 декември.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина