Нова смъртоносна дрога плъзна в затвора в Пловдив

Автор: Парашкева Иванова 8243
Нова смъртоносна дрога плъзна в затвора в Пловдив

Нова смъртоносна дрога се разпространява в затвора в Пловдив. 100 пакетчета от новото вещество са били открити при обиск в килията на Росен Ненов. Охраната е започнала проверка, след като затворникът бе открит неадекватен предозиран с наркотици. 

Инцидентът е станал на 9 април. Мъжът започнал да се държи неадекватно и се наложило намесата на медицинско лице.  Намереният наркотик е изпратен за анализ в лабораторията на МВР. Според запознати, формулата на дрогата още не била включена в забранителния списък. 

Росен Ненов излежава 10 -годишна присъда за грабеж и обир. Братятата Иван и Росен бяха арестувани през 2015 година, няколко месеца след като изнесоха марков алкохол за над сто бона от складовете на "Бибъл Комерс", при опит за пореден крупен удар. Бандитите бяха оковани с белезници, докато се канеха да взломяват бензиностанция на бул. „България“. Ченгетата от секторите „Противодействие на криминалната престъпност” и „Специализирани полицейски сили” и колегите им от Пето РУП спипали  на място апашите. В помещението, в което тримата се канели да влязат, имало метална каса с 30 000 лева и ценни вещи в нея. 
На тяхна сметка е и кражбата в края на 2014 г от офис на куриерска фирма в Белово били откраднати сребърни накити, часовници и ценни вещи на обща стойност около 11 000 лева. 

В затвора Ненов многократно е залавян с бонзай, а през февруари при проверка в килията му е устновено, че той произвежда и разфасова наркотика. Преди два месеца Ненов бе избягал от надзирателите, които го конвоирали и се покатерил на дърво. Въпреки многобройните нарушения, надзиратели твърдят , че той се ползва с благоразположението на част от управата на затвора и продължава да ходи на работа. 

Друг известен дилър Стилян Петров - Хофмана, който преди месец получи 3 годишна присъда за разпространение на кокаин, вече се уредил на работа и е санитар в стационара на затвора. В затвора тази длъжност носи името "бацил" и е една от на- предпочитаните, тъй като тези, които я изпълняват имат достъп до различни вещества и спирт. При предишния си престой в затвора Хофмана бе на друга сладка длъжност, а именно отговорник на затворническата лавка. 

Източници твърдят, че месечно в затвора се търгуват около 2 кг наркотици - хероин, амфетамини, трева и бонзай. На всеки пост има дилър, който снабдява зависимите с дрога. Според запознати това са Тома Ендрев /който преди година избяга от затвора, но няколко дни по-късно бе заловен/, Жоро Дявола, Полковника, Така так, Пако, Бай Даньо.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина