Непозната фирма спечели търга за строеж върху терена от 3,2 дка на бул. „Никола Вапцаров”

Автор: Благовест Андонов 1452
Непозната фирма спечели търга за строеж върху терена от 3,2 дка на бул. „Никола Вапцаров”

Непозната фирма в строителния бранш в Пловдив спечели търга в Областна управа за безсрочно право на строеж върху терена от 3,2 дка на бул. „Никола Вапцаров”. От заповедта на областния управител е видно, че победител е „Импулс Инфинити строй”, която е предложила дейности за  3 130 658 лева срещу правото да строи на парцела.  Въпросната сума ще  бъде инвестирана в детски ясли  на площ 1200 кв.м , която ще е от минимум от три групи за 75 деца и офиси от минимум 400 км.м за агенция „Социално подпомагане”.  Двата обекта след това ще бъдат дарени на държавата.

Фирмата, която е спечелила търга е на строителния инженер Димитър Боев. Той е управител и едноличен собственик на капитала. Само допреди два месеца фирмата се е казвала  „Строителен надзор Плюс” ЕООД”, като е била с предмет на дейност строителен надзор и консултантски услуги, предаде trafficnews.bg.

През октомври обаче тя сменя името, дейността си, както и седалището си. Новото й име е „Импулс инфинити строй” ,като предмета на дейността й е строителство, проектиране, интериор и екстериор. Адресът е сменен от Кукленско шосе в апартамент на улица „Въча”.

След като е избрана за победител в търга, фирмата на Боев трябва да заплати в 14-дневен срок 3% данък придобиване в размер на 93 хил. лева, 2% режийни разноски в размер на 62 хил. лева и ДДС-то върху тях.

Заповедта за победител в търга подлежи на обжалване в Административния съд.

Ако бъде подписан договор за имота, то това ще позволи на инвеститора да строи върху 60%  от терена от 3233 кв.м, като минимум 30% са за озеленяване. Общата квадратура на жилищата и прилежащите им площи може да достигне до 8099 кв.м. Паркирането трябва да бъде осигурено на 100%. Останалите 1600 кв.м. ще бъдат за детските ясли и офисите за държавата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина