Младоженците Мила и Йордан, вече сем. Кърчеви от район „Южен“, но живеещи от няколко години в Кембридж, решиха на своята сватба вместо цветя на масите в ресторанта да имат декоративни дървета, които веднага след събитието на следващият ден да дарят и засадят в любимият си роден град Пловдив - район „Южен“,  където са израснали.

„Смятаме, че ние младите хора трябва да се грижим за природата и да я възобновяваме. Не е важно, кой какъв е и къде живее природата е част от нашето бъдеще, част от бъдещето на децата ни, за това решихме да дарим и засадим декоративни дървета. Благодарим на кмета на район „Южен“ Д-р Костадин Язов, на зам.-кмета  г-жа Атанаска Тунтова, на неговите еколози, и на служителите от ОП „Градини и паркове“, че с радост приеха иницативата ни и така заедно с тях избрахме вида – Магнолия и местата, където да ги засадим“.

Така парк „Райчо Кирков“ и средната разделителна ивица на ул. „Македония“ бяха разкрасени с нови декоративни дървета от вида Магнолия.

„Благодарим на тези прекрасни млади хора, надяваме се и други като тях да последват примера им“ - сподели кмета на „Южен“ г-н Язов.