Михаил, убил възрастна жена Кючука за дрога, се изправя пред съда.

Автор: Ива Модова 4926
Михаил, убил възрастна жена Кючука за дрога, се изправя пред съда.

Михаил Чинов, който преди 5 години уби и ограби възрастна жена Кючук Париж, се изправя пред съда. 

Той е привлечен като обвиняем по член 116 или умишлено убиство по особенно жесток начин. 

Днес ще бъде направен опит за стартиране на процеса срещу Чинов. По време на разпоредителното заседание ще стане ясно дали мъжът ще признае вина и по какъв начин ще протече процесът. Веднага след ареста му Чинов е признал за убийството и описал действията си.

Как се стигна до ареста на Чинов?

На 4 октомври 2014 година в апартамента й на ул. "Трети март" бе открита удушена 84-годишната Виолета Георгиева. Версията е, че възрастната жена е убита с цел грабеж, тъй като цялата й къща е преровена, а дрехите са извадени от гардеробите и чекмеджетата. 

Пет години по-късно убийството е разкрито. Извършителят 36-годишен наркоман Михаил Чинов от квартал Кючук Париж. Мъжът е в ареста за кражба на строителни материали. 

Виолета Георгиева била  вдовица, живеела сама в апартамента си. Съпругът й починал преди десет години, бил треньор по тенис на маса. Дъщеря й също живее в града и възрастната жена почти всеки ден й ходела на гости.

При разследването се оказало, че Чинов е убил пенсионерката, след като е позвънил на вратата, като очевидно е разчитал тя да не си е в къщи. Той я удушва, а след това взема парите й. Два дни по-късно той отново се връща на метопристъплението, където все още е трупът на Виолета и продължава да рови за пари и ценности. По-късно на тел. 112 е получено съобщение за изчезналата жена и тялото й е открито. 

Чинов живеел в Пловдив, като през 2000 г. заминал за Испания и се върнал у нас през 2011 г. В чужбина започнал да употребява наркотици, предимно хероин. Когато пристигнал в Пловдив, останал около три месеца в родния си дом, а след това заживял на квартира. Продължил да употребява наркотици, почти не работел и се издържал с пари от роднини. На 3 октомври 2014 г. той бил в силен наркотичен глад.

Той отишъл в апартамента, където живеели неговите близки, като им поискал пари, но те отказали да му дадат. Тогава започнал да звъни по жилищата на съседите, за да иска от тях пари, но те също му отказали. Така стигнал до апартамента на Георгиева.

Тя го поканила в хола, той влязъл и поискал 20 лева. Пенсионерката му отказала, като се изказала негативно за него. Ядосан от думите й, Михаил започнал да стиска жената с двете си ръце в областта на шията, в резултат на което тя се задушила, а смъртта й настъпила по особено мъчителен за нея начин.

След като се уверил, че пострадалата е мъртва, Чинов решил да провери дали в апартамента има нещо ценно, което да отнеме и продаде, а след това да си купи наркотични вещества.

Забелязал златна обица на дясното ухо на жената и я издърпал. На дивана видял книга със стърчащ един хартиен долар, с който пострадалата си отбелязвала докъде е стигнала с четенето. Взел и него. Преровил гардероба в спалнята, но от него не взел нищо. След като напуснал апартамента, обменил долара за български пари и в заложна къща продал златната обица за 18 лева. Веднага след това си закупил хероин за 8 лева от дилъри.

Михаил Чинов е признал за убийството и описал действията си. В момента обвиняемият се намира в затвора.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които той е обвинен, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина