Междусъседска война за паркомясто в Кючука прерасна в “покана за дуел“

Автор: Plovdiv Now 8876
Междусъседска война за паркомясто в Кючука прерасна в “покана за дуел“

Често забелязваме вдигнати чистачки, спукани гуми или други „предупреждения” на паркирали автомобили из Пловдив. Понякога е заради безумно спиране, но по-често е заради паркиране на „моето място”.  В Кючука това се случва по-често от други места поради дефицита на паркоместа. Снимка от социалните мрежи показва как един такъв проблем се превръща в истинска междусъседска война.

На паркинг в район „Южен” мъж е сложил бележка на дърво, с която предизвиква „на дуел” злосторник, който постоянно сипе предупреждения:

„Който вдига чистачките на паркиралите тук автомобили, нека да ми звънне, за да се разберем като мъже, дали това паркомясто му е бащиния”, гласи бележката, като е оставен и телефонен номер.

Не е ясно дали дуелът се е състоял, но определено проблемите с паркирането стават все по-големи. Единствените места за париране, които са на общинска земя и могат да се запазят за определен автомобил, са означени със скоби. Преди няколко месеца от ВАС отмениха наредбата за паркиране, но Община Пловдив вече работи по нов документ, който ще бъде гласуван от Общинския съвет. Той гласи, че вече няма да има жребий за паркоместата, а търг, ако има повече от един желаещ. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина