Кючука скача на протест заради закъсалите ремонти

Автор: Благовест Андонов 5643
Кючука скача на протест заради закъсалите ремонти

Жители на ул. „Петър Стоев” се готвят да протестират заради бавните ремонти, както на улицата им, така и на останалите обекти в района. Те призоваха и другите хора да се надигнат, защото положението става нетърпимо.

„Улица „Петър Стоев” остава непроходима за неопределен период. От  днес ремонтът е преустановен изцяло. Няколко месеца тук работиха фирми, като подизпълнители, но споделиха, че не им се плаща. Хората се трудиха и в почините дни. Естествено, че за без пари няма да работят”, каза един от недоволните  пловдивчани.

Ремонтът на улицата е свързан с големия проект на ВиК, който е за Южния обходен колектор. През ул. „Петър Стоев” минава един от периферните колектори, който трябва да се свърже  с основното трасе на бул. „Ал. Стамболийски”.

Реконструкцията се изпълнява от консорциум, като в него водещо участие има фирмата „Парсек билд” на Бончо Бонев. Това е новото име  на компанията, като  до началото на тази година тя се казваше „Тес Кънстръкшън груп”.  Бонев изпълнява и ремонта на ул. „Даме Груев” през другата си фирма „Парсек груп”.

„Обръщаме се към район  „Южен” и управителя Бончо Бонев, да вземат мерки възможно най-скоро. В противен случай сме принудени да действаме протестно, като ще затворим единственото останало възлово кръстовище в квартала, което не е затворено – пред район „Южен”. Тук е моментът да получим и подкрепа от хората, които  живеят на ул.
„Даме Груев”. Даваме срок до края на другата седмица да се възобнови строежа , ако ли не - ние сме на ход”,казват жителите на улицата.

Кметът на район „Южен” Костадин Язов заяви, че той е съпричастен с хората, като също ще се включи в протеста, защото не е нормално това, което се случва.

„Хората трябва да отидат и да протестират не само пред кметството, а и пред ВиК – Пловдив, които са възложители на проекта за бул. „Ал. Стамболийски” и „Петър Стоев”. Ние нямаме никакъв контрол върху строителните дейности. Не е нормално една фирма да взима поръчки, които не може да изпълни, а след това да търси подизпълнители.  Същото е положението и на ул. „Даме Груев” – там имаме решение на ВАС за събаряне на къщата, която пречеше на фирмата. Съвсем скоро ще я махнем, но не вярвам той да се засили да работи… Виждам, че не се работи и по много от местата на бул. „Ал. Стамболийски”, каза Язов.

Пред TrafficNews Бонев заяви, че строителите, които работят на ул. „Петър Стоев“  са негови служители и не работи там с подизпълнители.

„Не е вярно, че това са фирми, на които не им плащаме. Това са наши служители, които са командировани от други градове. Работиха дълго време в участъка и сега се прибраха да починат няколко дни. От вторник или сряда продължаваме с дейностите по ул. „Петър Стоев“. Участъкът откъм ул. „Македония“ ще е готов да края на месеца, за другата част е условно, защото чакаме и други дейности да започнат“, каза Бонев. Относно ул. „Даме Груев“ управителят на фирмата каза, че когато бъдат бутнати къщите в срок от два месеца ще завърши ремонта по цели участък.

Фирмата „Парсек груп” без избрана за ремонта на ул. „Даме Груев” след  решение  на ВАС. Първоначално за изпълнител бе класирана компанията „Пътинженеринг”, но върховният съд посочи, че тя не е отговаряла на условията и трябва да се избере „Парсек груп” след ново разглеждане на документите им.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина