Котката, нахапана жестоко от питбул, се оказа боец и оцеля

Автор: Plovdiv Now 12882
Котката, нахапана жестоко от питбул, се оказа боец и оцеля

Преди три дни бездомната котка Вяра бе сдъвкана от домашно куче.

Състоянието на котката бе критично, поради масивната кръвозагуба, разкъсана предна дясна лапа, множество ухапни рани в областта на шията и тежкия шок, който е преживяла.

От организацията, занимаваща се с грижа за бездомни животни, признават: "Не знаехме, дали маца ще оцелее изобщо". Но тя се оказа борец или...се случи Коледно чудо за нея.

ICatRescue споделят, че Вяра е извън опасност - за първи ден, маца е проявила интерес към храна. За нещастие обаче, лапата ще бъде ампутирана, тъй като е безнадеждно сдъвкана, а нервите прекъснати.

Лекарите споделят, че въпреки преживяния ужас, маца е изключително добронамерено котаче и обожава да се гали.

"Не искаме да си представяме какво е да бъдеш сдъвкан от нещо по-голямо и в пъти по-силно от теб, да си подмятан безмилостно в устата на един питбул", пишат още от организацията, поела грижата за котката, предаде GlasNews.bg 

Те са категорични, че всичко това можеше да се избегне, ако стопанинът на питбула на първо място бе обучил кучето по подходящ за породата начин и на второ място бе спазил задължителните мерки за безопасност за всички собственици на кучета над 10 кг. и считани за агресивни породи, а именно, да бъдат извеждани с намордник.

"Законите, приятели, са създадени за да се спазват, и са с цел именно предотвратяване на инциденти, като този. Призоваваме ги да се интересувате какви са задълженията ви, като съдържатели на кучета, както и да ги спазвате. Защото заради безотговорността на един човек днес, утре може да пострада освен котка, и вашето дете, безгрижно играещо на улицата. Ние смятаме, че в този случай нито една от двете мерки за безопасност не е била взета предвид от стопанина на кучето и вярваме, че са нужни наказания, както и да бъде понесена съответната отговорност от лицето за своето бездействие, довело до инвалидизирането на друго живо същество", добавят от Айкет Рескю.

От организацията споделят още, че лицето, отговорно за случилото се, не ги е потърсило, за да се поинтересува как е котката, която неговото куче едва не уби. "И това, приятели, на нас не звучи като човек, който се вълнува от последствията от действията си", добавят те.

Внесена е жалба до Районна Прокуратура по случая. От доброволческата организация, основана в Пловдив, се надяват да бъдат взети мерки от компетентните лица.

След като Вяра се закрепи изцяло, ще ѝ бъде нужен и временен подслон. Ако сте от Пловдив или София и бихте я приютили, свържете се с ICatRescue на лично съобщение/имейл.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина