Коматево на нокти! Със 100 км/ч фучат колите през квартала! Хората искат легнали полицаи

Автор: Plovdiv Now 5174
Коматево на нокти! Със 100 км/ч фучат колите през квартала! Хората искат легнали полицаи

Проблем №1 за жителите на пловдивския квартал Коматево е липсата на легнали полицаи по Коматевско шосе, в районите на детската градина, училището и църквата. Има 5 невралгични точки, на които трябва спешно да бъдат поставени подобен вид съоръжения, за да са спокойни за живота си коматевци.

"Тази седмица искахме със собствени средства да монтираме такива легнали полицаи. Проверихме процедурата, оказа се малко по-сложна, тъй като трябва да бъде съгласувано с КАТ. Това, с което мога да се ангажирам, е, че в Коматево в кратък срок ще бъдат изградени подобен вид съоръжения.

Това, което можем да направим за основните шосета, където минава градският транспорт, е да бъдат повдигнати пешеходните пътеки, които да бъдат маркирани, тъй като там легналите полицаи не са удачни. Така ще може колите да карат със съобразена скорост. В момента средната скорост на автомобилите там е 70 км/ч. Някои си позволяват да шофират със 100 км/ч. А през това натоварено шосе минават ученици, пресичат деца, както и възрастни хора, което е много опасно за тях", сподели Илиян Велков, кандидат за кмет на район "Южен".

Според него част от трафика на Коматевско шосе може да се пренасочи и  към съществуващия обходен път, който – заради състоянието му – в момента е неизползваем.

"Друг проблем за коматевци е паркът, както и вътрешнокварталните улици. Има съоръжения, които могат да бъдат поддържани, и съоръжения за игра, които могат да бъдат изградени в това пространство до читалището. Страхотно място, но оградата е паднала, оградата на игрището е разкачена, пейките са в неугледен вид, видеонаблюдение липсва... Поставянето на камери е изключително важно за сигурността около училището, около детската градина, в парка, обществените, жилищните сгради – това е превенция срещу престъпността.

Вече сме започнали работа по проблемите. Ако хората ни се доверят, в много кратък срок ще има повдигнати пешеходни пътеки, за да ограничим скоростта на тези невралгични участъци", каза журналистът.

Подкрепете Илиян Велков за кмет на "Южен" с номер 49 от интегралната бюлетина!

 

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина