Кампанията за по-чист и подреден Пловдив стига и до Кючука

Автор: Plovdiv Now 444
Кампанията за по-чист и подреден Пловдив стига и до Кючука

В пловдивския район “Южен” ще се състои второто събитие от поредицата  “Пловдив - по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно”. Датата е 6 юли. Програмата отново ще включва образователни игри и забавления за деца и родители, посветени на създаване на навици и отношение у подрастващите към града, за да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, с по-малко трафик и инциденти. Инициативата е част от дейностите на програмата _Място България #безотпадъци за облагородяване на различни места в града и страната за намаляване на замърсяването на градската среда. Неин инициатор е сдружение БГ Бъди активен и е подкрепена от Фондация Кока-Кола. Събитието се осъществява в партньорство с Община Пловдив.

Общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ ремонтира площадката за обучение на децата за правилно движение по пътищата през изминалия месец, като замени счупените знаци, неработещите светофарни уредби и постави нова маркировка. На площадката по безопасност на движението в район “Южен” (срещу парк Белите брези)  има светофари, пешеходни пътеки и пътни знаци. Тя е предпочитана за каране на велосипеди, тротинетки и ролери и се посещава от малчуганите, които под формата на игра с приятели, се учат стриктно да спазват поставените знаци и светофари.

По време на събитието служител на КАТ - Пловдив ще обучи децата и изнесе лекция под формата на игра за правилно движението по пътищата, в която малчуганите се включиха с голям интерес. Сдружение БГ Бъди активен ще проведе серия “Чисти игри” за обучение на подрастващите за правилното разделно изхвърляне на отпадъци. Чрез забавни образователни игри децата лесно запомнят къде и как да изхвърлят различните видове опаковки. Техните родители също ще научат нови неща, като например защо има смисъл отпадъците да се изхвърлят разделно и какъв е процесът на събиране и рециклиране на суровините.

„С нашата програма _Място България, даваме  пример за това  как заедно можем да работим, за да покажем как трябва да изглеждат елементите на градската среда и как те да се възприемат и усвоят правилно от подрастващите. Вярваме, че децата ще разберат колко е хубаво, когато градската среда е по-чиста и по-безопасна“, смята Румяна Киризиева, отдел Комуникация и ПР на сдружение БГ Бъди активен.

Следващото събитие от инициативата е на детската площадка по безопасност на движението в район Северен,  близо до ОУ „Христо Г. Данов“ на 25-ти септември като част от програмата на Европейски ден на спорта в училище. 

Ето и каква ще бъде програмата на 6 август:

18:00ч. - Начало

18:15ч. - Обучение за безопасно движение по пътищата - Обучение за деца, по време на което биват представени правилата за движение по пътищата в реалистична обстановка, водени от специалист от КАТ

19:00ч. - Чисти игри - Игри за деца, свързани с въпроси за опазването на околната среда, физическа активност и разделно събиране на опаковки - водено от БГБА

19:00ч. - Repair atelier “Сътвори си пъстрота” - Артистично ателие за рециклиране на текстил със Силвия Абрашева от Pocherk -

20:00ч. - Край

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина