Известен пловдивчанин изненада с кандидатурата си за кмет на район „Южен”

Автор: Благовест Андонов 20045
Известен пловдивчанин изненада с кандидатурата си за кмет на район „Южен”

Известният пловдивски журналист Илиян Велков е кандидатът на ЗС „Александър Стамболийски” за кмет на район „Южен”.  Адвокат Георги Колев, който е кандидат за градоначалник от партията, представи Велков, с което изненада мнозина.

По думите на Колев Велков е получавал сигнали за проблеми в район „Южен”, колкото и самият кмет. Решените проблеми след репортажи и разследвания на журналиста, вероятно обаче са били повече, смята кандидатът за градоначалник на Пловдив.  

„Той толкова години е работил безкористно в полза на хората.Неговите лични и професионални качества са безспорни”, каза Колев.

„В последните 14 години работя като журналист. Правил съм разследвания и репортажи, като съм заставал на страната на гражданите. Сега е времето отново да застана на страната на гражданите и затова се кандидатирам за кмет на район „Южен”. Хората ме познават като отговорен и честен човек. Роден съм в „Южен”, израснал съм в „Южен”, продължавам да живея в „Южен”. Познавам проблемите на района и сега е времето да заема пост, на който мога не само да ги показвам, но и да ги решавам. През годините придобих умения да ръководя екип и да взимам решения”, каза Илиян Велков.  Той благодари на Жоро Колев и ЗС „Александър Стамболийски” за подкрепата.

Кандидатът за кмет на  „Южен” заяви, че познава добре проблемите на района и на хората и ще направи всичко възможно да ги реши. Той изтъкна, че Кючук Париж и другите квартали не могат да се разглеждат като периферия, а като най-бързоразвиващият се район в Пловдив.

„Хората искат нормални неща - денонощни магазини и аптеки, детски градини, сигурност, редовни комунални услуги. Искат цените на жилищата им да са високи. В момента в „Южен апартаментите са средно на половина сума от тези в „Тракия”. Можем да постигнем покачване на цените на имотите, ако върнем славата на квартала като зелен, благоустроен, сигурен, подходящ за инвестиции. Районът е предпочитан, защото се намира в подножието на белия дроб на региона - Родопите. Трябва да направим подходяща инфраструктура и условия за живот и в новите квартали”, заяви журналистът, който се впуска в надпреварата.  Той изтъкна и важността от изграждането на „Модър-Царевец”  и пробива под Централна гара, решаване с проблемите с вътрешнокварталните улици и справяне с проблемите с паркирането.

„Споделих на мои познати, че имам намерения да се кандидатирам. Те ми отговориха -  най-накрая има смисъл да отидем и да гласуваме. Това са млади пловдивчани, които работят, създават семейства, имат позиция, но са нямали избор. Сега е времето да им кажа, че вече имат избор! Густо ми е за Кючука!”, сподели Велков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина