Изрисувани контейнери за боклук в Кючука забавляват и приканват към чистота

Автор: Plovdiv Now 10179
Изрисувани контейнери за боклук в Кючука забавляват и приканват към чистота

Забавни графични послания за чистота ще напомнят от днес на жителите на квартал Кичук Париж в Пловдив да се замислят къде и как изхвърлят отпадъците си. Акцията е дело на творческия тандем Goldhorn (Златорог), известен с графити рисунките си в Капана, както и на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“.

Новата инициатива на активистите за чистота в Пловдив беше проведена пред любопитните погледи на  трийсетина деца на възраст между 8 и 12 години от занималня „Киколина“. Част от тях се включиха в изрисуването на контейнерите. За малките художници беше интересно да научат защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме. През м. юли предстои изрисуването с послания за чистота на още контейнери в града.

„АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ е платформа, която обединява усилията на активисти, доброволци, граждани, артисти и представители на различни организации, с цел да бъде променено отношението на хората в Пловдив към отпадъците. За да живеем в по-чист град #БезОтпадъци и за да привлече вниманието на пловдивчани към темата за чистотата в града, през последните два месеца платформата подпомогна разделното събиране на опаковките от храна и напитки на шест мащабни събития в града, създаде насоки как да се организира чисто събитие и проведе няколко публични акции, сред които и представянето на т. нар. Траш патрул.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина