Има ли външна намеса при инцидента с велосипедист, паднал в шахта и загинал?

Автор: Plovdiv Now 3344
Има ли външна намеса при инцидента с велосипедист, паднал в шахта и загинал?

Има ли външна намеса относно инцидента с велосипедист, който падна в шахта и загуби живота си? Този въпрос повдигнаха от фирмата-изпълнител на обект, тъй като уточниха, че след края на всеки работен ден екипи обикалят участъците, в които е работено. Във въпросния ден по думите на представител от фирмата, на шахтата е имало поставена преграда.

През вчерашния ден всички шахти в района на инцидента в Пловдив бяха допълнително обезопасени с огради. Указания за това са дадени от строителния надзор и възложителя на обекта. От фирмата-изпълнител на ремонтните дейности по бул. „Александър Стамболийски“ заявиха пред БНТ, че те са предприели необходимите мерки да се възпрепятства достъпът на хора до шахтите, като съоръженията са покрити с европалети и бетонни плочи. В края на работния ден ще се проверяват всички шахти. След инцидента се прави и повторен оглед.

В участъка в ремонт навсякъде са поставени пътни знаци, включително и такива, които на места забраняват преминаването. От строителната фирма обаче признаха, че е трудно да се ограничи достъпът на хора по участъка, тъй като той попада на територията на индустриална зона, лечебно заведение и колеж. Окръжната прокуратура в Пловдив води досъдебно производство по случая. Разследването за точните причини за трагичния инцидентен продължава. Все още остава загадка как мъжът е паднал в дупката, чийто отвор е с диаметър 60 см.

"В края на всеки работен ден наши екип обикалят участъците, в които е работено, и обезопасяват всички открити изкопи. В този случай, по същия начин – в петък в последния работен ден екип е минал. На отвора на шахтата има сложена дървена плътна преграда. Отстрани преградата е била затрупана с тротоарни плочи. И за още по-голяма видимост сме сложили тази черна тръба, която е в момента. Това беше открит отвор на шахта, който, за да падне човек вътре, е имало видимо външна намеса. Дали на самия човек, дали на някой друг – това се е случило в почивните дни. Вие виждате отстрани колко материали има, които не могат да се преместят така за минута-две. Това означава, че са прехвърляни отстрани. Те се виждат и следите отстрани, където са разхвърлените материали", категоричен е Тихомир Кръстев, представител на фирмата-изпълнител на обекта.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина