Голям парк, места за отдих и детски площадки ще бъдат направени край ул.„Даме Груев”

Автор: Благовест Андонов 9158
Голям парк, места за отдих и детски площадки ще бъдат направени край ул.„Даме Груев”

Голям парк със залесяването на 9 вида дървесни видове, места за отдих и детски площадки ще бъде изграден край ул. „Даме Груев”. Още през 2020 година градските власти заявиха, че заради разширението на улицата ще бъдат изсечени дърветата покрай нея. Поради това тогава бе взето  решението да се залеси и облагороди цялата зона около улицата. Това ще стане, когато приключат строителните дейности по пътя, заяви районният кмет Костадин Язов, цитиран от trafficnews.bg.

„ Очакваме проекта за цялостното облагородяване на зоната около ул. „Даме Груев” между бул. „Македония” и ул. „Охрид”. Новият парк ще върви покрай оградата на Кожния диспансер, като той ще продължи в пространството около кино „Въстаник”. Там имаше стари временни съоръжения, които премахнахме и разчистихме терена”, каза Язов.

По думите има становище на ландшафните архитекти какви дървесни видове да се залесят и са най-подходящи за зоната. Отделно ще се направят алеи, през които пешеходците да минават покрай улицата . Пейки, както и детска площадка, също ще  бъдат в проекта.

„Най-вероятно изграждането на парка ще бъде през поръчката за улицата, за да не губим време в нова  процедура. Също така искам да изградим два паркинга на ул. „Охрид” покрай при пресичането й с „Даме Груев”, каза кметът на „Южен”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина