Еко робот, снежен човек и карта на България от капачки майсториха деца от Пловдив СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 10056
Еко робот, снежен човек и карта на България от капачки майсториха деца от Пловдив СНИМКИ

Кметът на район „Южен“ Борислав Инчев награди днес учениците , участвали в конкурса за изработка на изделие от опаковки на тема „Отпадъците оживяват“.

В конкурса взеха участие над 100 деца с близо 200 творби: еко робот, карта на България изработена от капачки, снежен човек, вятърна мелница  и още много други творби украсиха коридора на административната сграда,  а комисия определи най добрите от тях.

„С направените творби от картон, капачки и различни опаковки децата още веднъж ни показаха своето екологично мислене. Надявам се, че не само за този конкурс ще намаляваме отпадъците и постепенно ще се променя съзнането ни в името на природата“, коментира Борислав Инчев.

Конкурсът е едно от събитията, реализирали от администрацията на район „Южен“ във връзка с отбелязването на  Европейска седмица за намаляване на отпадъците. 

Цялата седмица беше изпълнена с много събития в район „Южен“. На 19-и в заседателната зала на район „Южен“  ученици  от  ОУ „Яне Сандански“, СУ „Константин Величков“ и СУ „Св. К. Кирил Философ“ представиха свои презентации на тема: „Заедно за един по чист свят“.  На 20-и се организира посещение на завода за преработка на отпадъци в село Шишманци с ученици от училищата в Южен. Там те се докоснаха до отпадъците и тяхното преработване. Друго интересно събитие бе реализирано на 21-и - изработването на проекти от учениците на СУ „Константин Величков“  на тема: „Как да намалим отпадъците“. Проектите бяха изработени чрез Лего елементи от ученици от 5 клас на училището, които на живо представиха творейки чрез ръцете си изработването на инсталации за пречистване на въздуха и реката. Те разказваха за своите проекти, а в ръцете им чрез конструктора  оживяха  истински инсталации и паркови пространства, къде можехме да видим чистотата и красивата  ни природа.

„Благодаря на всички учениците, на всички учители и директори на училищата в район „Южен“, на родителите им и  не на последно място на колегите от отдел „Екология“ взели активно участие в събитията организирани по повод отбелязването на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Само по този начин разбирайки смисъла на нашите действия можем да спасим земята и си струва да опитаме“, допълни Инчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина