Джип на “Градини и паркове“ лети с превишена скорост, съдът отмени санкцията

Автор: Благовест Андонов 6593
Джип на “Градини и паркове“ лети с превишена скорост, съдът отмени санкцията

Шефът на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев отърва фиш от 100 лева заради превишена скорост. През май 2021 година тринога е снимала „Хюндай Теракан“ да се движи със 76 км/ч на „Кукленско шосе” 3.  При справката се е установило, че автомобилът е собственост на общинското предприятие. Първо той е бил изпратен към кмета Здравко Димитров, но от Община Пловдив са прехвърлили МВР към „Градини и паркове”, като са изпратили декларация, че колата е била управлявана от Веселин Козарев.

Така от МВР са съставили акт от 100 лева на шефа на ОП-то. Впоследствие той е атакувал фиша в Районен съд, който потвърждава санкцията. Една година по-късно излиза решението и на последната инстанция – Административен съд – Пловдив. Магистратите обаче отменят решението на първата инстанция, както и глобата от 100 лева, пише TrafficNews.bg.

Макар да е имало декларация, че колата се управлявала от Веселин Козарев, тя не е подписана от декларатора, а от Костадин Стоянов -  лице с неустановено качество. На практика това означава, че липсва декларация кой е управлявал автомобила. Първоначалният фиш е бил правилно обработен, но заради нескопосаната документация, той е паднал.

МВР ще трябва да заплати и 600 лева юридическо възнаграждение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина