Драматични резултати решиха балотажа в пловдивския “Южен”

Автор: Plovdiv Now 5763
Драматични резултати решиха балотажа в пловдивския “Южен”

Балотаж се очертава в най-големия по население район в Пловдив - “Южен”. До последно днес не беше ясен изходът от вота заради близките резултати между втория и третия в надпреварата.

Кандидатът на ГЕРБ Костадин Язов получи 30,19%, а кандидатът на НФСБ/ ВМРО Борислав Инчев, който изкара 4-годишен мандат, успя да се класира с 16,09%. На 360 гласа разлика трети се класира Илиян Велков, който получи 14,53% от гласовете.

“Благодаря на всички 3449 човека, които повярваха в мен и ме подкрепиха на местните избори в Пловдив. Зад независимата ми кандидатура застанаха хора, които искат промяна и ново лице на квартала. Доволен съм от убедителния резултат, който постигнах. Помня проблемите, които хората ми споделиха в последния месец, и като журналист ще продължа да ги показвам и да търся начини как те да бъдат решени”, заяви Илиян Велков.

“Благодарен съм на моите приятели за голямата подкрепа, която ми оказаха, благодаря и на екипа ми, с който изпитахме емоции, които до момента не бяхме преживявали”, добави още Велков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина