Доброволци от БЧК помогнаха на бездомен пловдивчанин, изоставен в болница от близките си

Автор: Plovdiv Now 4103
Доброволци от БЧК помогнаха на бездомен пловдивчанин, изоставен в болница от близките си

Доброволци на БЧК продължават да помагат на възрастни и самотни хора, които са хоспитализирани в пловдивската болница МБАЛ „Свети Пантелеймон”.

Поредният случай е от вчера. В хирургично отделение е хоспитализиран мъж на 63 години. Той е бездомен и изоставен от роднините си, здравноосигурен е.

Мъжът е с множество заболявания, трудноподвижен и едва пази равновесие. Има нужда да бъде изпратен в образна диагностика, лаборатория и при специалист - хирург, където да му бъдат направени съответните изследвания.

От отделението подават сигнал на доброволците от Доброволческа служба на БЧК-Пловдив, които в момента са на дежурство в МБАЛ „Свети Пантелеймон“.  Сред тях е доц. Христо Паунов от ПУ, който е преподавател по конституционно право, както и негови студенти.

Двама от доброволците взимат инвалидна количка на разположение, качват се до отделението, за да вземат пациента и го съпровождат до съответните специалисти. Прегледите и изследванията са направени и пациентът е върнат обратно в болничната си стая.

На 29 август, в приемната на БЧК-Пловдив - МБАЛ „Св.Пантелеймон“ дежурство бяха поели четирима доброволци, които да помагат на самотно живеещите възрастни хора при хоспитализирането им, прегледите и изследванията.

Доброволческа служба на БЧК към МБАЛ „Св.Пантелеймон“ продължава да набира доброволци към хуманната кауза за хора в беда.

В същото време доброволците продължават кампанията от програмата „SOS! Час внимание“, която цели да покаже на обществото, че възрастните хора не се нуждаят от материални блага, а от внимание.

 

 

 

 

Прочетете още

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина