Деца от Пловдив майсториха красиви неща от стари опаковки и получиха награди

Автор: Plovdiv Now 6824
Деца от Пловдив майсториха красиви неща от стари опаковки и получиха награди

Конкурсът, обявен от пловдивския район "Южен", с който бяха поканени децата да изработят изделия от различни опаковки, приключи и излъчи своите победители. Надпреварата беше под мотото „Използвай ме отново“.

Наградите бяха връчени днес от новоизбрания кмет на района Костадин Язов, а поводът не беше избран случайно - в момента тече Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

В конкурса взеха участие над 140 деца с близо 250 творби: печка, танк, самолет, куче, пингвин, кошче за отпадъци, снежен човек, карта на България , ромска сватба и др. изработени от опаковки, капачки и  пластмасови чашки. Всички те украсиха коридорите на административната сграда,  а комисията бе много затруднена в определянето на  най добрите от тях.

„Благодарим Ви за участието. С  вашите творби вие ни паказахте, колко сте загрижени за природата и за земята. Надявам се, че с помощта на Вашите учители и родители ще изградите в себе си едно екологично мислене и за вбъдеще заедно ще променяме света, в които живеем“, каза кметът.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина