Данъчните на път да продадат култова кръчма в Пловдив! Собствениците оспорват

Автор: Виктория Петрова 10716
Данъчните на път да продадат култова кръчма в Пловдив! Собствениците оспорват

Култовата кръчма от близкото минало "Белите брези", днес ресторант "Шармант", е пусната от НАП за продан на таен търг с начална цена от 666 000 хиляди лева. Пловдивското заведение има завидно име в Пловдив и особено в "Кючук Париж", а по-възрастните пловдивчани го помнят като една от емблемите на соц забавленията. Дългове на собствениците обаче са дали еднопосочен билет на заведението към НАП и към процедура по продан. 

Собственик на заведението е Благовеста Милушева през фирмата "К.Х.-Металкомерс". Тя е собственик и на "ДАБ-2015", която е свързвана също с дейността на ресторанта. Фирмите са регистрирани в Банско и именно заради това с имота се разпорежда териториалната дирекция на НАП в Благоевград. 

Според Милушева въпреки, че заведението е в тръжна процедура, която трябва да завърши на 25 април, съвсем скоро то ще бъде свалено от пазара на данъчните. 

"Оспорваме в съда. Те трябва да свалят офертата", това обясни пред наш репортер Милушева, като не пожела да сподели повече подробности по казуса.

"Шармант" се намира в парк "Белите брези" в пловдивския квартал "Кючук Париж". Някога общинската земя от парка е дадена за изграждане на търговската сграда. Зданието на ул. "Скопие" е на два етажа и представлява двуетажна монолитна сграда с РЗП от 511 кв.м.. То върви заедно с открита терасам която е с площ от 246 кв.м. и изба от 56 кв.м.м както и със съответните идеални части от правото на строеж върху терена, отстъпено върху общинско място.

Предназначение на сграда за обществено хранене, състояща се от три самостоятелни обекта в сградата. Първоначалната цена, от която започва тайният търг е 666 000 хиляди лева. Дали култовата кръчма ще има нов стопанин или собственичката ще успее да я задържи в съдебната борба с НАП, тепърва предстои да се изяснява. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина