Частично затворени са вече 5 пътни отсечки в Кючука, трафикът страда

Автор: Благовест Андонов 8322
Частично затворени са вече 5 пътни отсечки в Кючука, трафикът страда

Частично затворени са вече 5 пътни отсечки в район „Южен”, а това сериозно влияе на трафика в квартала. Част от улиците ще бъдат пуснати през пролетта, а други ще бъдат затворени тогава.

В момента заради три проекта са затворени частично улиците „Даме Груев”, „Кукуш”, „Димитър Талев”, „Петър Стоев” и булевард „Александър Стамболийски”, пише trafficnews.bg.

Пробивът на Централна гара

Улиците „Димитър Талев“ и „Кукуш“ от кръстовище с бул. „Македония“ и ул. „Калиакра“ бяха затворени за  движение на пътни превозни средства на 31 октомври 2022 г. Въпросните участъци няма да бъдат достъпни поне до 30 април.Причината са строително-монтажни работи по изпълнението на мащабния проект за пробив под Централна гара. Въпросните участъци са в района на автогара „Родопи” и „Димитър Талев”. Оттам ще влизат ушите към подземното съоръжение, което ще свърже районите „Южен” и „Централен”.

След 30 април ще бъдат затворени съседни участъци по тези улици. Тогава се очаква и строителите да се преместят от северната страна на съоръжението, което трябва да бъде готово до края на 2023 година.

Градските власти смятат, че преди да бъде затворен бул. „Христо Ботев” за движение, ще бъде пуснато съоръжението „Модър-Царевец”.

Южния обходен колектор

В момента са затворени две отсечки в Кючука по големия проект на ВиК за над 100 млн. лева. Това е бул. „Александър Стамболийски” около затвора и ул. „Димитър Стоев”от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до това с бул. „Македония“. То ще бъде затворено до 20 февруари, а след това строителите ще се преместят на следващия участък от улицата.

Междувременно през лятото се очаква да бъде затворен и целия бул. „Александър Стамболийски” от Коматевско шосе до ул. „Индустриална”.  В края на годината колектора ще мине и през Кукленско шосе.

Ул. „Даме Груев”

Със затварянето на бул. „Александър Стамболийски” новата улица „Даме Груев” ще поеме доста от трафика в „Южен”. Надеждите са, че до лятото тя ще бъде готова изцяло. В момента се чака да се бутне отчуждена къща на кръстовището с  ул. „Тодор Алексндров”. Районният кмет Костадин Язов заяви, че заповедта е подписана след дългите съдебни дела, като се очаква избор на фирма, която да събори сградата.

Края на 2023 година трябва да завърши с бутането на Бетонния мост.  От Община Пловдив ще представят скоро проекта, а от НКЖИ имат намерение да започнат изграждането на новото съоръжение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина