Булевард в Кючука за пореден път под вода, дни след ремонт

Автор: Plovdiv Now 3949
Булевард в Кючука за пореден път под вода, дни след ремонт

„Където е текло, пак ще тече! ВиК – Пловдив го доказва…. Преди няколко дни бул. „Александър Стамболийски” беше затворен за ремонт след ВиК авария, а в момента тече на същото място”, сигнализира читател.

Всъщност течовете и авариите по бул. „Александър Стамболийски” не са новина. Това е рутинно нещо, което в най-добрия случай става веднъж месечно. Ремонтът на ремонта на ремонта пък е друго, което се случва също нерядко. Кръпките на тотално амортизирания водопровод вече не издържат и дни.  Всичко това се случва на фона на огромните жилищни комплекси, които се строят край булеварда.

Има добра и лоша новина за състоянието на ВиК мрежата в района булеварда. Добрата новина е, че ВиК спечели финансиране и има проект за тоталния ремонт на водопровода и така нужния Южен обходен колектор. Изграждането на последното е причината от години да не започне ремонт на булеварда . В крайна сметка пари се намериха.

Лошата новина е, че дори в най-добрия случай изпълнението на реалните дейности по проекта на ВиК , едва ли ще започнат по-рано от 2021 година. Дотогава трябва да се направят техническите задания, да се тегли кредит за съфинансиране на проекта, както и да се проведат обществените поръчки.  Дотогава може да очакваме само ремонт на ремонта на ремонта…

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина