Бухалки, ножове, боксове! Накрая фенове на ЦСКА се оказаха с белезници

Автор: Ива Модова 4490
Бухалки, ножове, боксове! Накрая фенове на ЦСКА се оказаха с белезници

Двама фенове на ЦСКА са арестувани по време на двубоя между Ботев Пловдив и столичния клуб, който се проведе вчера на спортен комплекс „Ботев 1912“ в квартал „Коматево“.  При щателни проверки, извършени преди началото на мача, пловдивски полицаи са намерили и иззели голямо количество пиротехнически изделия, укрити на територията на стадиона. Това съобщиха от пловдивската полиция. Според органите на реда не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред преди, по време и непосредствено след футболната среща.

С помощта на полицейски кучета и техника, още преди началото на мача, служителите на реда открили и иззели около 70 пиротехнически изделия – факли и димки, укрити на една от трибуните на стадиона.

На изградените контролно-пропускателни пунктове до спортното съоръжение на са били допуснати пловдивчани на 48 и 44 години, употребили значително количество алкохол.

С полицейска заповед са задържани двама привърженици на гостуващия отбор, на 30 и 37 години. В управляваните от тях автомобили са намерени забранени предмети за посещения на спортни мероприятия – дървена бухалка, две сгъваеми метални палки, метален бокс и 4 ножа.

След приключване на срещата феновете на двата отбора са напуснали стадиона без инциденти.

Не са регистрирани напрежение и нарушения на обществения ред и по улиците в района.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина