Бариера на общинска болница внесе смут в Кючука

Автор: Добринка Димова 15846
Бариера на общинска болница внесе смут в Кючука

Бариера на общинска болница внесе смут в Кючука. Читатели на TrafficNews се оплакаха, че съоръжението, монтирано пред МБАЛ „Св. Пантелеймон”, затруднява достъпа на трудноподвижни болни до лечебното заведение. Управителят д-р Константин Сапунджиев обаче обясни, че това е бил единственият начин да се справят с хаоса и неправомерно паркиралите автомобили пред входа.

„Директорът и някои от служителите, както и линейки на болницата имат дистанционни за вдигане на бариерата. Линейките, които не са на Втора градска болница, са длъжни да сигнализират със звуков сигнал, което през нощта е доста неприятно за всички живущи. Паркингът се е превърнал в частен имот, но всъщност е държавен”, оплака се наш читател, който живее в близост до лечебното заведение.

„Болницата е общинска и има ли право директорът на болницата да загражда паркинга и да го ползва като личен, на който да си държи колата? Паркингът е предназначен за линейки и хора със спешни случаи и инвалиди, но в момента този достъп е спрян”, допълва нашият читател.

Д-р Константин Сапунджиев обаче е категоричен, че проблем с достъпа на пациенти няма. „Бариерата се вдига от орханителя, който я наблюдава непрекъснато. Това е наш двор, поставихме бариерата, за да подобрим организацията. Влизат линейки, коли, които карат кислород или лекарства, които събират медицинските отпадъци. Най-вероятно се оплакват хора, които живеят в блока срещу болницата, тъй като преди влизаха и си паркираха автомобилите в двора. Видяхме се в чудо. Нямаше къде да влязат линейките”, обясни д-р Сапунджиев.

Той допълни, че преди да бъде монтирана бариерата, многократно са молили живеещите в района да не паркират в двора на болницата. Дори поставените табели обаче не спирали нарушителите.

Сега дворът наистина е празен. 

„На никой болен не е отказано да влезе с колата. Непрекъснато влизат пациенти", посочи управителят. 

За да се реши проблемът с шума през нощта, на всички линейки ще бъде даден достъп до бариерата.

„Знам за това неудобство, ще го решим. Разбирам ги и хората. Преди години нямаше блокове до болницата, но след това построиха точно срещу входа. Но все пак сме лечебно заведение. Линейките идват със сирени, няма как”, допълни д-р Константин Сапунджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина