Бандата, която пали врати в Пловдив, вилня отново!

Автор: Plovdiv Now 5902
Бандата, която пали врати в Пловдив, вилня отново!

Банда апаши тероризира жителите на пловдивския район "Южен". Престъпниците използват горелки и палят вратите на входовете на няколко блока, за да влязат вътре и да вършеят необезпокоявано из апартаментите.

Преди дни наглите крадци стопили защитна плоскост на входна врата на ул. "Братя Бъкстон" и така си осигурили достъп до жилищата на пловдивчани, после направили и опити за влизане с взлом.

Трите врати, на трите входа на блока, били подпалени по едно и също време, разказват свидетели на случката.

Същото се случило и с входните врати на съседна улица, в които влизането е ставало само с чип.

Живущи на ул. "Братя Бъкстон" 48 сигнализираха за проблема пред кандидата за кмет на район "Южен" Илиян Велков.

Апашите били доста хитри – след като претопили вратата и влезли във входа, изключили стълбищното осветление, за да не се вижда нищо през шпионките на вратите.

Преди два дни направили опит да проникнат и в един от апартаментите, в ранните часове на деня, около 05:00 ч., докато в него все още имало хора.

Снощи апашите се преместили на друга пловдивска улица. Престъпниците отишли на ул. "Трети Март", където опитали да претопят чип системата на някои от входовете на блокове с номера 8 и 9, но без успех. После се преместили на друг вход, където директно разбили системата.

Според хората, живеещи в района, въпреки намесата на полицията извършителите много трудно биха могли да бъдат заловени, тъй като няма охранителни камери. И докато не бъдат монтирани, няма да има спокойствие за живеещите, споделят самите те.

На това мнение е и кандидатът за кмет на район "Южен" Илиян Велков, в чиято предизборна програма са заложени засилените мерки за сигурност, както в жилищните райони, така и в районите на училищата, детските градини и други обществени места. Заедно с него с хората разговаря и независимият експерт по сигурността Дончо Киров, който е кандидат за общински съветник.

Двамата са изготвили следния план за сигурността в квартала.

- Видеонаблюдение на обществените места с акцент районите около жилищните сгради, училищата, детските градини и парковете, кръстовищата.

- Създаване на единен регистър на съществуващите камери за видеонаблюдение, както публични, така и частни.

- Изготвяне на програма за повишаване сигурността на учениците на територията на училищата в община Пловдив.

- Създаване на организация за постигане и поддържане на устойчива среда за сигурност в училището.

- Изготвяне на единни правила за намаляване агресията в училище, които да залегнат във всички правилници за вътрешния ред на всички училища на територията на община Пловдив.

- Създаване на екипи от представители на полицията и служители от Общинска дирекция Управление при кризи, обществен ред и сигурност и от експерти в тази област, които да обходят всички училища и да подготвят конкретни за всяко училище мерки за повишаване на сигурността.

Подкрепете Илиян Велков с номер 49 в интегралната бюлетина за кмет на район Южен!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина