Багер, валяк и двама работници - това бе присъствието на ул. „Даме Груев” между празниците

Автор: Благовест Андонов 12065
Багер, валяк и двама работници - това бе присъствието на ул. „Даме Груев” между празниците

1 багер, 1 валяк и двама работници. Това бе присъствието на работещи строители на ул. „Даме Груев” в последния работен ден от април – 29-ти. От месеци по улицата почти не се забелязва дейност, а причината за това бе липса на преведени пари към фирмата изпълнител – „Парсек груп”, пише trafficnews.bg

Малкият участък от бул. „Македония” до улица „Охрид” вече трябваше да е завършен, но работата по него почти не помръдва.  Преди месец собственикът на компанията Бончо Бончев заяви, че работата е спряла, защото не са си получили парите от Община Пловдив.

Към днешна дата и това не е така, но причината е чисто законовия срок, който трябва да мине преди бюджетът да влезе в сила. Той бе гласуван на 18 април, но разплащанията ще бъдат възможни от 10 май.  

В бюджета на града има заложени над 3,7 млн. лева за улицата в Кючука, но въпреки това изпълнителят явно не желае да засили работата си.  Линейният график на фирмата включваше завършването на първия етап до края на март, а другите два етапа до края на 2022 година. Очевидно това няма да се случи и реконструкцията ще се прехвърли и за догодина.  Ремонтът и разширението на улицата ще струват 7,4 млн. лева с ДДС.

Обектите на „Парсек груп” в Пловдив

Софийската фирма на Бончо Бончев играе на почти всички обществените поръчки в Пловдив, но рядко ги печели. Тя все пак успя да обърне две поръчки през КЗК и ВАС. Едната именно е за улица „Даме Груев”, като първоначалният изпълнител трябваше да е „Пътинженеринг”. По сходен начин тя взе и процедурата за 2,7 млн. лева за улица „Владая”, където първо бяха избрани „Енчевгруп”. Все още реконструкцията на „Владя”не е започнала заради бездействие на министър Даниел Лорер.

Последният голям обект, който компанията извърши е ремонта на ДГ „Перуника”, който продължи повече от 2 години, макар сроковете да трябваше да бъдат по-кратки.

„Парсек груп” са рекордьори по жалби в КЗК по обществени поръчки в Пловдив. Фирмата искаше да блокира и изграждането на Колежа, но след негодуванието на феновете, компанията изтегли жалбата си в КЗК.

През друга фирма на Бончев – „Тес канстръкшън груп” в момента е блокирана процедурата за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина