Ако аз съм кмет на Пловдив, всяка година в града ще се строят по 2 детски градини!

Автор: Plovdiv Now 6299
Ако аз съм кмет на Пловдив, всяка година в града ще се строят по 2 детски градини!

Децата - бъдещето на Пловдив. Тези, които нямат нужда от клишета или лицемерие. Тези, които са най-голямото щастие за своите родители и тези, които ни учат на търпение и любов. Правим ли достатъчно за тях? Напредъкът на технологиите означава ли, че основните нужди на нашите деца са се променили? 

За децата на Пловдив, за техните нужди и какво правим за тях, разговаряме с кандидата за кмет на града Георги Колев и кандидата за кмет на район "Южен" Илиян Велков.

Адвокат Колев: "Ако аз съм кмет на община Пловдив, всяка година в града ще се строят по 2 детски градини! И то без общината да влиза в каквито и да е заеми и без таксите на хората да се увеличават. Как ще стане това?

Пловдив има около 10 500 деца, които са приети в детските ясли и детските градини на града. В момента, в който аз стана кмет, таксите на тези деца ще бъдат поети от Община Пловдив. За сметка на изключително раздутите разходи в общинския бюджет за заплати и вътрешни разходи на Общината.

Сумите, които внасят родителите обаче, ще се запазят. Само че те ще бъдат насочвани в специална набирателна сметка, от която всяка година ще могат да се изграждат по 2 детски градини. Защо две? Защото последната детска ясла, направена в Пловдив в район Тракия, струва точно 3 млн. лева – с печабата на строителя.

Това означава, че ако Община Пловдив раздели с родителите риска по грижа за децата, всичко ще е справедливо и честно – Общината ще се грижи за децата, а родителите ще помагат на родителите. И така и Община, и родители, в симбиоза, ще постигнат по 2 детски заведения на година – чисто нови, във всеки район, без да е необходимо ние и децата ни да плащаме заеми, за да направим няколко строители по-богати."

Илиян Велков: "Район „Южен“ е по-голям от Пазарджик. Броят на детските градини и ясли в района е недостатъчен и още отсега можем да прогнозираме недостиг на места в детските заведения. По тази причина трябва спешно да започнем да търсим варианти за изграждането на нови детски градини и ясли. Децата са бъдещето на района, борим се да има по-голяма раждаемост, а без да имаме сгради, в които качествено да се грижим за тях, няма как... В този смисъл заставам зад идеята на Георги Колев, защото знам, че може да бъде осъществена и трябва да бъде осъществена.

Изключително важно е да наблегнем на изграждането на детски пощадки и да предвидим средства в бюджета, с които да поддържаме вече изградените.

Друг акцент е премахване на опасните съоръжения за игра. В квартала, в който аз живея, детските съоръжения ги помня отпреди 30 години, когато аз и моите приятели сме играли пред бока. На същите съоръжения в момента играят днешните деца. Те са опасни, част от тях са ръждясали, а настилките са бетонни. Има европейски стандарти, които трябва да покрием. С екипа ще работим в тази посока."

Всяко дете има нужда да бъде обичано в огромни количества и с невероятно качество!, е казал Даниел Маклер. Сега е времето децата на Пловдив да го почувстват осезаемо!

Подкрепете Георги Колев за кмет на Пловдив и Илиян Велков за кмет на район "Южен" с №49 от интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина