61 кг екстази са намерени в гаража на “Слепите“ в Столипиново, трима трафиканти са в ареста

Автор: Ива Модова 5422
61 кг екстази са намерени в гаража на “Слепите“ в Столипиново, трима трафиканти са в ареста

рима са арестуваните трафиканти на дрога след акцията в Столипиново в понеделник. Чували с хапчета били открити в гараж в жилищни блокове към Националния център за рехабилитация на слепи, който се намира на улица „Ландос“ в Столипиново.

Помещението било ползвано от мъж, който е един от задържаните по време на полицейската операция, като преди това се е опитал да избяга.  Униформените обаче успели да го заловят.

Той е на 41 години – Ниязи Мехмедов от  Аджасан махала. Сред арестуваните е и жена на 34 години от Столипиново. 

По време на акцията в махалата е открита кола, в която е открит тайник пригоден за трафик на дрога. В него са открити следи от наркотични вещества – хероин. С автомобила забранените вещества са се прекарвали през граница – от Западна Европа към България.

Собственикът му – 23 годишният Владимир Кабакчиев от Столипиново, също е задържан. Според наши източници от квартала, преди време той е стопанисвал павилион за ремонт на мобилни апарати. По непотвърдена информация той и задържаната жена са имали родствени връзки. 

Оказва се, че намерената дрога в гаража е екстази с тегло близо 61 килограма. Освен хапчетата в металното съоръжение са открити и везни.

Тримата трафиканти са задържани за 72 часа в ареста. Предстои прокуратурата да реши дали съучастниците да останат за постоянно зад решетките.

Владимир: 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина