Змия се качи “на стоп“ в колата на жена в центъра на Пловдив, тя пищи и кара

Автор: Парашкева Иванова 10832
Змия се качи “на стоп“ в колата на жена в центъра на Пловдив, тя пищи и кара

Змия хвърли в паника пловдивчанка, след като се качи в колата й. Драмата се разиграла преди час на ул. "Капитан Райчо" в Пловдив , пред Търговски център "Гранд". Мира Георгиева шофирала по улицата, когато зебяляза влечугото, което пресичало, виейки се между паветата. "Слязох да я снимам. След това отново се качих в колата, но тъй като се страхувах да не я сгазя, помолих двама мъже, които стояха отстрани да гледат. Те ме "навигираха", а след това спрях да видя дали всичко е наред. Оказа се обаче, че змията я няма. Една служителка на "Чистота", която метеше наблизо, ми каза, че е видяла да пропълзява под предния капак" разказа пловдивчанката.

"Бях ужасена! Качих се на колата и продължих да карам, пищейки. Стигнапх до най- близката автомивка и помолих работниците да напръскат колата , за да излезе влечугото. Те като разбраха, че в автомобила има змия, само дето не се качиха на предния капак и петимата. След това ме изгониха" възмутена е жената. Тя продължила до автомивка на самообслужване. Там също се опитала да свали "пътника без билет", но безуспешно. 

"Сега не знам дали змията е в колата или е успяла да изпълзи. Не знам каква е, дали е отровна, дали хапе. Колата ми е служебна, затова помолих от фирмата да ми е сменят, защото изпитвам ужас и наистина ме е страх" призна Мира пред репортера ни. 

Потърсихме експерт от Природонаучния музей за консултация. Според него това е сива водна змия, наричана още - дългоглава водна змия. Тя не е отровна, но ако се чувства застрашена изпуска неприятна миризма. Живее около водни басейни и се храни с риба. В района на Пловдив се среща около река Марица.  

Остава въпросът как змията е "доплувала" от Марица до "Капитан Райчо"? 

Всъщност това е поредния инцидент със змия в този район. Преди половин година анаконда избяга от зоомагизин в "Гранд"- а и в продължение на два дни магазинът бе евакуиран. Преди няколко години собственикът на терариум изпусна змия в училище "Душо Хаджидеков"  която ухапа две деца. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина