Зелена вода бликна от фонтана пред Общината

Автор: Валерия Василева 10572
Зелена вода бликна от фонтана пред Общината

Зелена вода бликна от фонтана пред сградата на Община Пловдив и веднага се превърна в атракция за разхождащите се по Главната - пловдивчани и туристи. Всички се надпреварваха да снимат. Поводът за тази изненада е 70-годишният юбилей на една от гимназиите в града.

Красиви мажоретки, момичета в народни носии и ученици с балони малко по-рано днес преминаха по Главната пешеходна улица в Пловдив. Шествието мина под съпровода на гайди, а поводът е 70-годишнината на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника. Днес е кулминацията на празничната програма, която продължава два дни дни.

В чест на възпитаниците на школото Фонтанът с пеликаните пред Общината е оцветен. Празникът ще продължи в 12:15 часа в Драматичния театър с представление на Камен Донев. Той ще "поздрави" учениците, както и приятелите на учебното заведение, с моноспектакъла си “Възгледите на един учител за всеобщата просвета”.

Вчера в училището се проведе Ден на отворените врати, за да се запознаят бъдещите осмокласници с материалната база, лабораториите и атмосферата в него. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина