Затварят част от булевард заради събитие на Пловдив 2019

Автор: Plovdiv Now 5027
Затварят част от булевард заради събитие на Пловдив 2019

След затварянето на бул. "Цар Борис III Обединител" за откриването на инициативата Европейска столица на културата, втори пловдивски булевард - "Марица", ще бъде затворен, но само за ден. Пътната артерия ще стане зона забранена за автомобили на 22 септември от 10 до 18 часа и ще се превърне в място за спорт, танци и забавления.

"В пилотното издание на Ден на отворените улици и в Ден без автомобили станете част от празника на отворените пространства, за да усетите заедно свободата и радостта от движението и общуването. Включете се със семейството и приятелите си в някое от откритите спортни занимания, състезания с велосипеди, танци, групови игри или посетете работилнички за рециклиране или занимание за разделно събиране на отпадъци", канят организаторите.

Денят на отворените улици е инициатива на Община Пловдив, Министерство на околната среда и водите, "БГ Бъди активен" и фондация „Пловдив 2019“ в рамките на Европейска седмица на мобилността, която се провежда тази година от 16 до 22 септември.

Европейският ден на отворените улици, координиран в България от сдружение „БГ Бъди активен“ и част от европейската кампания NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура е осъществен с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ и в подкрепа на Европейската седмица на спорта.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина