За 20 лева толкова! Луксозен жилищен комплекс в Пловдив тъне в прах и паяжини

Автор: Plovdiv Now 2603
За 20 лева толкова! Луксозен жилищен комплекс в Пловдив тъне в прах и паяжини

Автор: Георги Тошев

Мръсотия, мизерия, паяжини, неподдържани общи части, занемарени градинки и напразни обещания – за 20 лева толкова. Общо взето такова е положението в жилищен комплекс в Пловдив, намиращ се между булевардите „Шести септември” и „Марица-Юг”.

Собственици на апартаменти и обекти в комплекса се обърнаха към TrafficNews, за да изкажат възмущението си от фирмата домоуправител „Агенция Монк 1”, която по думите им не изпълнява задълженията си, а напротив - тотално абдикира без да поеме никаква отговорност. Всичко това при липса на всякаква отчетност и прозрачност за изразходването на средствата.

“През август месец миналата година трябваше да изберем фирма, която да управлява имотите ни, тъй наречената домоуправа, която да поеме ангажимент за поддръжката почистването, и цялостната организация в самия комплекс. Беше направена такава среща - общо събрание, на което две фирми представиха своите оферти, една от които „Монк 1”, представена от собственичката. От този момент, тъй като едната фирма предложи оферта от 25 лв. за цялостна поддръжка и не можа да я защити, а в същото време дамата от фирма „Монк 1” застана и като предимство изтъкна нейното присъствие в блока, като собственик, освен като фирма която предлага услугите си, защити офертата си адекватно, на база направен анализ с нейния опит и познание. В крайна сметка 20-те лева които тя предложи бяха одобрени, направиха се списъци и се очакваше тези списъци да бъдат запълнени от всички собственици, като одобрение, на база което да бъде подписан договор с фирмата и тя да влезе в действие на своята функция”, разказа пред медията ни Константин Василев – собственик на няколко апартамента и паркоместа в комплекса.

По думите му до момента има и неяснота дали фирмата е избрана законно, тъй като от там многократно отказват на живущите да представят договори, дори и след изискване с нотариална покана. Василев допълва и, че липсва всякаква информация, необходима за да бъде направен задълбочен анализ на дейността на фирмата и как точно се изразходват събираните средства.

„Още в първите месеци се видя, че чистотата не е в нормални рамки. Градинката, която инвеститорите бяха направили срещу много пари се занемари, започнаха да се чупят определени елементи, да изгарят лампи, да не се чисти със седмици, да се появяват хора, които започват да чистят и след месец изчезват, и после две-три седмици такива няма. Към момента не е чистено от 20 август.  Организират се събрания, на което се говори, определят си някакви неща, които трябва да се свършат, но в край на сметка само се говори без нищо да се прави”, споделя още пловдивчанинът.

„Постепенно нещата са обостриха, тъй като изцяло се вижда невъзможност за управление на този обект, а в крайна сметка всеки, когато заплаща определена услуга, желае да получава нещо в замяна. В крайна сметка се стигна до положение, в което дамата каза „за 20 лева толкова”, разказа още Константин Василев, като допълни, че само в единия вход има 77 апартамента, което по 20 лева, прави една прилична сума.

Недоволните жители са започнали да сигнализират и в чат-групата на сградата, където веднага са се сформирали течения в защита на фирмата, а думите им като лични нападки към жената представител на фирмата. Стигнало се е до там вчера ситуацията да ескалира и тя се е оплакала от системен тормоз.

„Лични войни няма...има желание за спазване на договорни отношения, което дори се отказва да се покаже, дори след изпратени покани чрез нотариус. Желаем да живеем в комфорт, спокойствие, чистота, години наред. Това е нашия дом и както се грижи всеки за своя, желаем и фирмата, на която се плаща за това, да се грижи съвестно, с разбиране и без нужда от напомняне, показване и прочее...”, завърши Василев.

Пред репортер собственикът на фирма „Агенция Монк”  отрече да има спорове и конфликти с който и да е в сградата и да се е стигало до заплахи. По думите ѝ входът се чисти всяка седмица и това лесно може да бъде проверено, защото навсякъде има поставено видеонаблюдение.

„Има няколко човека, които са се взели за собственици на цялата сграда и се опитват чрез мнението си да контролират всички живеещи във входа и да създават конфликти”, допълни още бизнесдамата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина