Взривове в центъра на Пловдив! Отцепват няколко улици

Автор: Виктория Петрова 5187
Взривове в центъра на Пловдив! Отцепват няколко улици

Взривни работи ще бъдат извършвани утре в центъра на Пловдив. Контролираните взривове ще бъдат в рамките на строежа на комплекс на мястото на бившия завод "Каменица". 

Днес целият обект осъмна с предупредителни бележки, които анонсират за предстоящите контролирани взривове. Табели са поставени по всички оградни пана на мащабния строеж, който граничи с няколко улици - бул. "Източен", ул. "Марин Дринов", ул. "Иларион Макариополски" и ул. "Антон Тайнер". Част от пътните платна вече са отцепени, а в обявленията строителната фирма предупреждава всички граждани да не паркират в района. 

Това означава, че за безопасността на движимото имущество на гражданите е разумни всички коли, които обичайно са паркирани по улиците в близост да бъдат преместени. 

Очаква се взривовете да се реализират в часовете между 10:00 и 14:00 часа и да продължат следобед между 16:00 до 18:00 часа. 

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов потвърди, че администрацията е уведомена за намеренията на строителя. Те обаче нямат задължения да извършват действия по осигуряване на безопасността в района, като при нужда от по-сериозна организация ще бъдат ангажирани органите на МВР. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина