Вкусна храна, кулинарни демонстрации и дегустации очакват пловдивчани в съботния ден СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 14259
Вкусна храна, кулинарни демонстрации и дегустации очакват пловдивчани в съботния ден СНИМКИ

Шатрите на кулинарния фестивал  "Вкусът на Пловдив" са разположени от двете страни по ул. "Райко Даскалов" (Малката Главна) от пл. Римски стадион в посока подлеза на аптека „Марица“), а в няколко зони са поставени декорирани пейки за удобство на гражданите. 

На Малката главна до неделя участват с вкусни деликатеси, хапки, сладкиши, месни продукти, разядки, хляб, суши, плодове, скара, бира и много други изкушения пловдивски топ ресторанти, занаятчийници за храни и 12 производители от Фермерски пазар Пловдив.

В демонстрациите и дегустациите на храни и ястия се включват ресторантите Мемори, Хемингуей, Ноте де Вино, Сол и пипер, Одеон, Опера, Торо Гранде, Джъмп, ресторант Централ, сладкарници Долче Фелини, Но Сенс, Фабрик, и други, а топ-готвачи през следващите дни ще показват как се приготвя вкусна храна по оригинални рецепти с качествени български продукти. За пловдивчани ще готвят шеф Александър Бърдаров – Мемори, шеф Росен Чакъров – Хемингуей, шеф Юри Велев – Метро Академия, шеф Стоян Рахов – Рафи, шеф грил Данчо и други.

Две от шатрите са на занаятчиите от РЗК- Пловдив, които предлагат дървени и керамични съдове, солници, лъжици, дъски за хляб, украшения, свещи и много други сувенири за дома и семейството.

Фермерският пазар, който вече 7 години презентира богатството на местните вкусове и храни от цялата Пловдивска област представя кашкавал, сирене, прочутият садовски фъстък, плодове и зеленчуци от ферми, пчеларски продукти, кракери от сушени заленчуци и семена, лютеници, вино, хляб и други.

В годината, в която МЕТРО празнува „20 години в България на голяма шатра се представя най-доброто, което магазините от веригата предлагат - качествени телешки меса, риба и морски дарове и много други. Шеф готвачите на 3 пловдивски ресторанта помагат в павилионите на МЕТРО, демонстрирайки различни и разнообразни техники в приготвянето на продуктите по традиционни български рецепти в Метро Академия.

Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия" - Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК - Пловдив, Сдружение на професионалните готвачи, клуб "Орфей Уелнес" и МЕТРО, основен партньор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина