Виртуозни музиканти канят на концерт в Епископската базилика

Автор: Plovdiv Now 5073
Виртуозни музиканти канят на концерт в Епископската базилика

Виртуозните музиканти Людмил Ангелов и Румен Цветков ще изнесат концерт в Епископската базилика на 17 юни в 18.30 ч. Събитието е част от програмата на "Дни на музиката в Балабановата къща".

Румен Цветков специализира виола в Далас и Чикаго. Защитава магистърска степен в Кралската консерватория в Нидерландия. Свирил е в 35 държави на 4 континента. Изнасял е концерти в едни от най-известните зали по света като Карнеги Хол в Ню Йорк, Моцартеум в Залцбург, Уигмор хол в Лондон. По лична покана на Зубин Мета излиза като соло виолист на Симфоничния оркестър на Испанската кралска опера във Валенсия.

Людмил Ангелов е носител на награди от конкурсите „Фредерик Шопен“, Полша, в Италия, в Палм Бийч, САЩ, Piano Masters, Монте Карло и World Piano Masters Tour, Франция.

Изнася рецитали, концерти камерна музика и е солист на български и чуждестранни оркестри под диригентството на музиканти от ранга на Лорънс Фостър, Джеймс де Прист, Жан-Бернар Помие, Maрк Aндре, Фьодор Глушченко, Джордж Пехливанян, Жoзeп Понс, Педро Халфтер, Енрике Гарсия Асeнсио, Руслан Райчев, Михаил Ангелов, Емил Табаков, Росен Миланов и др.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина