Велосипедистът от Главната за скандала с Общинска охрана: Посегнаха първи, счупиха ми телефона

Автор: Деница Лещева 5250
Велосипедистът от Главната за скандала с Общинска охрана: Посегнаха първи, счупиха ми телефона

„Никой не може да докаже, че съм карал велосипед по Главната. Общинските охранители се държаха безобразно – препречиха ми пътя, счупиха ми телефона, за малко да ми спукат тъпанчето.” Това разказа пред TrafficNews.bg колоездачът, който бе заснет преди три седмици при сблъсък с общинска охрана.

Припомняме, че свадата бе заснета от читател на медията ни. Очевидецът разказа, че между пловдивчанина и охранителите избухнала разправия, след като мъжът бил засечен да кара велосипед по пешеходната улица. Според него пръв агресия проявил мъжът. По-рано днес той се свърза с медията ни, за да представи собствената си гледна точка по въпроса.

Пловдивчанинът сподели, че тази сутрин градските власти са се опитали да му връчат акт за нарушението. Той обаче отрече да е карал велосипед по пешеходната алея.

Мъжът разказа, че във вечерта на 3 юни пътят му бил пресечен от трима охранители, докато се придвижвал по пешеходната улица. По думите му, те проявили невиждана агресия и първи налетели на бой. Един от тримата общински служители го ударил в ухото. Както се вижда от видеото, пострадало е и колелото, както и мобилният му телефон.

„Телефонът ми бе възстановен. Нямам никакви претенции, искам само да изчистя името си. Винаги съм спазвал законите. Ако от общината искат нещата да се случват – не е това начинът. Бил съм охранител – никой не може да се държи по този начин.  Превишиха правомощията си. Имаше много свидетели, които ми се притекоха на помощ, щом видяха какво се случва”, каза мъжът. И допълни, че на няколко пъти е помолил охранителите да прекратят действията си и да разговарят спокойно д него 

Дори към този момент по Главната улица се придвижват колоездачи, а наредбите продължават да не се спазват, твърди пловдивчанинът. Според него това се дължи на липса на забранителни знаци и слаб контрол от страна на градските власти.

Мъжът ни изпрати и видеоклип, от който се вижда как гражданите масово нарушават забраната:

Наш репортер се обърна за коментар и към ОП „Общинска охрана”. От предприятието заявиха, че мъжът се е придвижвал с велосипед, при това – с много висока скорост. Той бил забелязан от патрул. Тъй като не успели да го спрат, служителите предупредили колегите си, които му засекли пътя.  Мъжът обаче тръгнал да псува и да ги обижда. Те се обадили в полицията, за да му бъде съставен акт. Докато униформените се отзоват на сигнала обаче напрежението между двете страни ескалирало. 

От администрацията потвърдиха, че при сблъсъка е счупен екрана на телефона на мъжа. Служителят, който участвал в схватката, вече е възстановил щетата и му е закупил нов мобилен апарат с лични средства. Охранителят разказал, че гражданинът го е хванал за гушата, а той го изблъскал, за да се защити. От предприятието споделиха и че мъжът разполага и с медицинско.

Припомняме, че в Четвърто РУ бе образувана преписка. Всички страни са дали обяснения по случая. Органите на реда работят по установяването на всички факти.

От Община Пловдив отново отправиха апел да се спазва ограничението за каране на велосипеди и тротинетки по пешеходната алея. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина