В центъра на Пловдив: Огромни жаби в блато, което трябваше да е фонтан

Автор: Plovdiv Now 7971
В центъра на Пловдив: Огромни жаби в блато, което трябваше да е фонтан

Огромни жаби се появиха във фонтан в центъра на Пловдив, сигнализира жена. Съоръжението се намира в парк на булевард „Княгиня Мария Луиза“, точно срещу църквата „Света Петка“. Миналата година беше облагороден с дървета, тревни площи, детска площадка, пейки. Има и фонтан, както и водна каскада, които никога не са работили като такива.

„Фонтанът не е работил нито ден, а новооткритата детска площадка е потънала в кал, която се стича от „градинките“. Искам да благодаря на всички, които се постараха това блато да краси центърът на града ни“, пише възмутената пловдивчанка във фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“.

Реконструкцията на пространството e финансирана по "Региони в растеж" и е част от Интегрирания план за възстановяване на градската среда. 

Дизайнът на зоната е дело на "Проарх" с проектант арх. Едвард Христов, като архитектурното бюро е изработило целия инвестиционен проект за рехабилитация и реконструкция на тротоарите по бул. "Мария Луиза", както и озеленяването на прилежащите площи. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина