Уредник се намесил веднага и спасил крокодила от неприятен инцидент

Автор: Мария Луцова 3971
Уредник се намесил веднага и спасил крокодила от неприятен инцидент

Само бързата реакция на уредника, който се занимава с грижите за крокодила в Природонаучния музей, е предотвратила неприятен инцидент с влечугото. Той се е намесил веднага и е извадил изхвърлените две мокри кърпи, научи plovdivtime.bg.

"Няма да се занимаваме с полиция. Смятаме, че показването на това деяние ще има възпитателен ефект", коментира директорът на РПНМ Огнян Тодоров. Той допълни, че обиталището на Хектор е обезопасено с мрежа отгоре, но тя е поддала. Екипът на музея ще я укрепи, за да предотврати подобни инциденти. Тодоров обаче призова посетителите да спазват правилата и само да наблюдават живите организми, за да не станат волни или неволни причинители на тяхната смърт.

Припомняме, че преди години неизвестни лица блъскаха по аквариумите на октоподите и сепиите и част от тях умряха от стрес. Това се случи през 2015 г., веднага след откриването на аквариума. Бяха откраднати риба Немо и коралова риба. Наложи се за известно време съоръжението да затвори врати за посетители, защото водните обитатели бяха силно уплашени.

Само дни след откриването на аквариума в ремонтирания Природонаучен музей, обитателите му станаха жертва на вандалски акт, съобщи БГНЕС.

Неизвестни засега лица са блъскали с голяма злоба по стъклата на аквариумите, стресирали са животните до степен седем и някои от тях са умрели. Сред жертвите са двата октопода и пет сепии. Липсва изключително рядка и трудна за намиране коралова риба, както и любимата на децата Немо.

Камерите в музея все още не са инсталирани, директорът ще поиска допълнителна охрана. Става така, че аквариумът пак е затворен за посетители, защото е в изключително лошо състояние след посегателството, а рибите са стресирани. Възстановяват се на тъмно и тихо. В последствие нявсякъде бе монтирано видео наблюдение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина