Преобразяват Пловдив за Коледа с елха, светлини и ледена пързалка

Автор: Plovdiv Now 28364
Преобразяват Пловдив за Коледа с елха, светлини и ледена пързалка

Изграждат дървената сцена на площад „Стефан Стамболов“, където ще бъде покрит фонтанът с пеликаните. Там ще се сложи по традиция градската коледна елха, висока13 метра и и с над 4 хиляди зелени клончета. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски.

Пловдивската елха тежи един тон, а заедно с украсата става тон и половина. Успоредно с монтажа върви и украсяването. Декорацията е от хармонично разположени малки, средни и големи звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около елхата ще има жилков гирлянд, който вечер и през нощта ще свети в студена светлина. Студена светлина ще има и в долната част на елхата, на около метър от основата й. Останалата част от елхата ще свети вечер и през нощта в топъл нюанс. На върха ще има мигаща блиц светлина.

Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени в първите дни на месец декември, като това ще бъде предшествано от музикална програма и пищни фойерверки.

Най-голямата открита ледена пързалка на Балканския полуостров ще очаква любителите на фигурното пързаляне под тепетата. Организаторите я поставят на площ от 1500 кв. м., като са подготвили 700 чифта кънки. При благоприятни метеорологични условия ще бъде открита в края на месец ноември и ще работи всеки ден от 10.00 до 22.00 часа чак до края на януари. Събота и неделя ще се предлагат безплатни обучения за деца. Влизането на ледената пързалка ще бъде на конкретни часове по график, като всяка сесия ще трае по 90 минути.

За коледното настроение със сигурност и ще допринесе и празничната светлинна украса, която екипи на ОП „Организация и контрол на транспорта“ вече монтират в различни централни части на града.

45 бели, сини и червени коледни камбанки ще грейнат на Главната улица, по булевард „Цар Борис III Обединител“ (в отсечката от Сточна гара до ул. „Граф Игнатиев“) се монтират 24 коледни дъги, а други 28 броя – по булевард „Васил Априлов“ от колелото на Централна гара до „Пещерско шосе“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина