Училище в центъра на Пловдив се оказа извън проекта за нови спортни площадки

Автор: Ива Модова 5523
Училище в центъра на Пловдив се оказа извън проекта за нови спортни площадки

Училище в Пловдив не е включено в проекта за финансиране на училищни спортни съоръжения, за който общината ще кандидатства пред Министерството на младежта и спорта. Това съобщи на общинската сесия в местния парламент днес съветникът Димчо Петров. Той попита защо училище „Екзарх Антим I“ не е включено в програмата. От администрацията обясниха, че проектът на училището не отговаря на изискванията на Наредбата. Все пак ще се проведе разговор с директора и ако има възможност, школото ще бъде включено в програмата.

Общата сума за четирите спортни площадки и зали е близо 500 000 лева.

Сред тях е спортната площадка на СУ „Пейо Кр. Яворов” – игрищата за баскетбол и волейбол, като нужната сума е 66 426 лева. Другият проект е за почти същата сума и касае училищния двор на ОУ „Йордан Йовков”. Там парите са нужни за изграждане на нови мултифунцкионални площадки към школото.

Третото училище, което има нужда от финансиране е СУ „Софроний Вранчански” в Тракия. Проектът е за 59  670 лева и включва изграждане на игрище с изкуствена трева. Най-големият проект е за СУ „Христо Данов” на стойност 286 172 лева. Парите ще отидат за изграждане на спортен комплекс в двора на училището

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина