Три, поредни дни “Късо кино на открито“ гостува на сцена Ядрото

Автор: Plovdiv Now 8075
Три, поредни дни “Късо кино на открито“ гостува на сцена Ядрото

От 17 до 19 август (събота, неделя, понеделник) на открита сцена Ядрото в Капана, Пловдив ще се състоят няколко безплатни прожекции на късометражни филми. Програмата на „Късо кино на открито“ ще бъде с продължителност около час и половина, от 21:00 до 22:30, и ще включва, както самите прожекции, така и среща с някои от авторите.

В програмата са селектирани някои от най-интересните заглавия от последните години. Филмите са по-скоро завършени кратки истории - с начало, среда и край - отколкото типичните експериментални късометражки. В повечето личи стремежът на режисьора към бъдещ пълнометражен проект.

Започва в събота (17.08) с филма "Сладки" (9м.) на Деян Цвятков - Дино, както и двата " Майка ми Calling" (25м.)  и "Батмобил" (15м.) на Деян Барарев. Специални гости ще бъдат режисьорите на филмите!

Деян Барарев нашумя с "провокативния" си филм "Ботев е идиот", който освен че му донесе номинация за наградата "Стоян Камбарев", ни най-малко няма за цел да обиди великия революционер. Трябват ти 5 минути в присъствието на Деян, за да разбереш, че той е по-скоро симпатяга, отколкото провокатор. Той е от онази рядка порода, която прави кино с повече кеф, отколкото мъка. Освен това в момента търси персонал за магазина си за нестандартни подаръци - така че може да имате и друга тема на разговор след прожекциите.

Деян Цвятков - Дино е човек с много таланти. Актьор, сценарист, режисьор и музикант. Kлавир и вокали на "Тhe Gentlemen" - ако сте ги слушали на живо, разбирате за какво става въпрос; ако не сте - горещо го препоръчваме, особено на дамите. Как съчетава кино, театър, изложби (Място 167), музика и кое би правил по-различно, ще ни разкаже сам в напълно отворен разговор. Освен това, ако заслужим, може да ни даде да надникнем в следващия му проект, който завършва буквално в момента.

Всички филми ще бъдат с английски субтитри за чуждестранните гости на Пловдив, но не идвайте със закъснение, защото местата са ограничени. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, дирекция "Култура и културно наследство". 

ВХОД СВОБОДЕН!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина