Свлачище в центъра на Пловдив - пороите “изядоха“ тротоари и част от улица край строеж

Автор: Ива Модова 4623
Свлачище в центъра на Пловдив - пороите “изядоха“ тротоари и част от улица край строеж

Поройните дъждове в неделя вечер причиниха множество щети в Пловдив и регионa. Улиците се превърнаха в реки, а шахтите по тях в гейзери. На улица „Филип Македонски”, точно до Общинския съвет, пороят е изкъртил паважната настилка и заедно с тротоара ги е повлякъл към основите на строяща се сграда.

Водата е изкъртила и част подпорните стени на обекта. В същото време, непосредствено до строителната площадка е възникнала ВиК авария в следствие на свлачището. Тръбата е била запушена и отводняването на улицата и близките кооперации е невъзможно.

Така в една от жилищните сгради, която се води под номер „40”, мазето и подземните помещения са потопени. Водата е близо 1 метър. С помпа, работници се опитват да изпомпят насъбралите се води.

Над 1400 сигнала за наводнени обществени сгради, къщи, мазета, заляти улици, закъсали автомобили, паднали клони и дървета са получени в неделя заради пороите, обявиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Над 170 са сигналите за наводнени приземни етажи и мазета, постъпили в пожарната служба на Пловдив. Няколко от съобщенията бяха и за наводнени участъци от пътната инфраструктура и закъсали автомобили. Шест транспортни участъка бяха наводнени и не се допускаше преминаването на превозни средства през тях. Отводнени бяха 4 болнични заведения, изтеглени бяха няколко автомобила - с бременна жена, майка с 2 деца и майка с 3 деца. Екипи се отзоваха на 2 сигнала за евакуиране на трудноподвижни хора. Създадена бе и организация за предисоциране на сили и средства от съседни области на Пловдив, които оказваха помощ при обработването на сигналите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина