Солена глоба отнесе пловдивчанка, че пие бира в центъра на града, съдът обаче я отмени

Автор: Ива Модова 4183
Солена глоба отнесе пловдивчанка, че пие бира в центъра на града, съдът обаче я отмени

Пловдивчанка отърва глоба за непристойно държание заради сгрешен член на закона при писането на акта. Санкцията била 300 лева, но поради съществената грешка, тя била отменена в съда.

Преди няколко месеца група пловдивчани били спипани от полицията да пият бира в центъра на Пловдив. Те седели на пейките пред Римския стадион. Тези им действия били в разрез с наредбата за за осигуряване на обществения ред.

Според нея, „Употребата на алкохолни напитки и други упойващи вещества по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други обществени места е строго забранено”. Точно това погазване на закона излязло солено на момичето. То и останалата част от компанията били отведени в Четвърто РУП. Там им била съставена санкция в размер на 300 лева.

Пловдивчанката се сдобила с наказателно постановление, което обжалвала в Районен съд. Според нея, санкцията е незаконо съобразна, неправилна, касае се за маловажен случаи и не на последно място – глобата е съставена от полицаи, които не са се представили и са се държали грубо.

Всички тези мотиви магистратите отхвърлили по време на съдебната сага. Те обаче открили съществена грешка при вписването на санкцията. Органите на реда са съставили акт на момичето по член, който не засяга вменените й обвинения.

Заради тази грешка от страна на актосъставителите, наказателното постановление е било отменено. Момичето се отървало от санкцията, макар съдът наистина да е констатирал, че пловдивчанката е нарушила наредбата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина