Хванаха мъж да краде от ресторант в центъра на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4627
Хванаха мъж да краде от ресторант в центъра на Пловдив

Дежурен екип на „Общинска охрана“ в Пловдив е заловил снощи мъж от ромски произход, който се е опитал за изнесе стол от заведение на стълбите на „Каменица“ на Главната улица. Служителите са забелязали на камерите как той прескача оградата, взима един стол и тръгва към Сахат тепе. Веднага е бил изпратен екип, който го е задържал до идването на полицаи от Второ районно управление, които са го отвели за разпит.

Видеонаблюдението в Пловдив е 24-часово. 183 камери са разположени на места из централна градска част и важни места като Гребна база, тепетата, парковете, градините и други. Служителите „Общинска охрана“ следят за спазването на реда и предотвратяването на инциденти. Мониторингът в оперативния център е 24-часов и в реално време се предупреждава полицията за нередност. Сигналите по телефона и видеозаписите се запазват.

Камери, които следят натовареността на трафика, са разположени и на възловите кръстовища из града. За тях отговарят служителите на Центъра за управление на трафика, които, ако се наложи, преминават на ръчно управление на системата за предотвратяване на задръствания. При пътнотранспортно произшествие те веднага сигнализират органите  на сектор „Пътна полиция“, а записите могат да се използват за веществено доказателство за установяване на виновните.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина