След Гребната база: Затвориха и Сахат тепе

Автор: Виктория Петрова 7001
След Гребната база: Затвориха и Сахат тепе

Едно от любимите места на пловдивчани за разходка, престой, любуване на гледки, на ласки, че и на по бира, е затворено от вчера. Сахат тепе и по-точно районът около Часовниковата кула, който обикновено е окупиран от хора, е ограден с полицейска лента. 

Забраната за посещение вече е очевидна, а причината - пандемията COVID-19. Върхът на хълма е поредното кътче, предполагащо събиране на групи от пловдивчани, което попадна под рестрикциите на властта, свързани с мерките за ограничаване на заразата. 

Припомняме, че ограничиха движениено и на Гребната база, а по нея преминават охранители, които зорко следят за нарушители, които се струпват. Мерките са в отговор на препоръките на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 повече от двама души да не се събират на открити пространства. 

От Община Пловдив вече наредиха поставянето на забранителни ленти по детски площадки, паркове и фитнеси на открито. 

Все още няма допълнителна информация дали ще има нови пространства, които ще бъдат ограничени за достъп. От властите препоръчаха на всички да останат по домовете си, тъй като единствено социалната изолация може да гарантира избягване на по-сериозно разпространение на болестта. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина