Шофьорът, забил се в маси на заведение в Пловдив, разказа за случилото се

Автор: Plovdiv Now 15580
Шофьорът, забил се в маси на заведение в Пловдив, разказа за случилото се

„Не съм пияница, не съм джигит и не съм беглец”. С тези думи се обърна към редакцията на TrafficNews младежът, който заби мерцедеса си в дюнерджийница в центъра на Пловдив. Пред репортер Виктор разказа подробно какво се е случило и как се е стигнало до инцидента.

Припомняме, че мерцедес се заби в маси пред дюнерджийницата "Алекс фуудс” на булевард „6 септември”.

На предоставените кадри ясно се вижда как леката кола се движи в посока площад „Съединение”. На светофара на Четвъртък пазара немското возило прави обратен завой. Пред дюнера колата поднася, водачът губи управление и се забива във външния бар на обекта за бързо хранене. Младеж, който вечеря пред дюнера, се разминава на косъм, като се отдръпва секунди преди мерцедесът да го помете. На видеото се вижда още, че колата не остава на произшествието, а потегля в посока булевард „Руски”.

С репортер се свързаха свидетели на случката, както и самият шофьор.

Виктор е управлявал мерцедеса въпросната вечер. Той е пътувал към цветарския магазин на Четвъртък пазара. Правейки обратен завой обаче, колата е поднесла, а по думите на младия пловдивчанин причината е мократа настилка.

„Не съм искал да дрифтирам, не съм карал с превишена скорост. След завоя, подавайки газ, колата просто започна да занася. Пред нас мина камионът, който почиства и мие улиците. Асфалтът беше мокър и изгубих управление. След удара изправих посоката на колата и я преместих напред. Не съм обаче избягал. С моя приятел, с когото бях, слязохме да проверим щетите. Говорихме с момчетата от заведението, видяхме, че щетите не са сериозни. Извиних се, а те ми казаха да не се притеснявам”, разказа Виктор. Младежът е потеглил, за да остави своя познат в дома му, а след това веднага се е върнал пред "Алекс фуудс".

„Върнах се и ме чакаше полицията. Бях изпробван за алкохол, тестът бе отрицателен. Не прикрих нищо около инцидента и ще си понеса наказанието. Написаха ми два акта, не са ми свалили номерата”, разказа Виктор.

Действително младият шофьор не е употребявал алкохол. Това потвърдиха и от пресцентъра на МВР. От там заявиха, че спрямо водача е взета административна мярка. Полевите тестове са отчели отрицателни резултати.

За допуснатато ПТП, поради загуба на контрол и напускане на местопроизшествието, на шофьора е съставен акт. Освен административно наказание - глоба, ще му бъде отнето свидетелството за правоуправление за срок от един месец.

С нас се свърза и очевидец на катастрофата, който разказа, че действително шофьорът на мерцедеса е отбил до близка сладкарница и е слязъл да види дали има пострадали, както и какви са щетите.

„Говориха с персонала, пострадали нямаше, но клиентите на заведението бяха уплашени. След това момчето тръгна, но след 30-40 минути се върна. Вече имаше полиция”, каза пред медията ни очевидецът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина