Шахта в центъра на Пловдив - капан за минувачите и място за боклук

Автор: Plovdiv Now 7885
Шахта в центъра на Пловдив - капан за минувачите и място за боклук

Шахта в Капана функционира повече като капан за хора и кош за отпадъци, отколкото по предназначение. Ямата, пълна с боклуци, се намира на кръстовището на ул. „Железарска“ и ул. „Йоаким Груев“ и вече пореден месец стои без капак, който да я обезопасява, предаде trafficnews.bg.

Лично съм свидетел на няколко случая, в които преминаващи са падали в този капан. Да не забравяме, че шахтата е на няколко метра от главната улица на Пловдив, а оттам преминават стотици хора и малки дечица“, споделят пловдивчани, който работят в района.

Именно тези хора от известно време са поели самоинициатива да обезопасяват шахтата с подръчни средства. Желанието им да сигнализират на пешеходци за евентуалната опасност обаче никак не се нрави на шофьорите, понеже препречва на възможността им да маневрират и паркират, споделят работниците

„Неведнъж господа от общината са снимали шахтата с телефоните, уж за да направят нещо по въпроса, но явно трябва някой да счупи крайник, за да се вземат сериозни мерки. При опит да се сигнализира на служители на ОП ,,Паркиране и репатриране“, които всеки ден минават оттук, получихме отговор ,,Това не е в нашите правомощия“. Чудя се към кого трябва да се обърна, за да се предотврати поредния нещастен случай,  причинен от ненавременно свършена работа?“, коментират разочаровано гражданите.  

TrafficNews потърси за коментар кмета на район „Централен“  Георги Стаменов. Той поясни, че още преди седмица заедно със зам.-кметът по „Транспорт“ Тодор Чонов лично са инспектирали мястото. Стана ясно още, че казусът е задвижен и в най-скоро време шахтата ще бъде ремонтирана. Докато това се случва, поясни още Стаменов, ще разпореди от ОП „Чистота“ да обезопасят временно периметъра на „капана“.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина